Buna ziua!!! Am o mare intrebare "Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamani.Ce se intampla cu mine dupa inchidere???? Ce se intampla cu insemnizatia pentru copil???? Mai beneficiez de ceva daca nu am 12 luni???
Veti intra mai intai in somaj si apoi in CCC ... plata contributiilor nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC .. legea prevede o alta conditie pentru obtinerea acesteia.
1. Plata contributiilor nu va ajuta la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani ci numai obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii sau perioade asimilate acestora (@athe a facut o confuzie)
2. Pentru dvs. cel mai bine este sa intrati in somaj si, in somaj fiind, veti putea beneficia si de concediu medical si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si de CCC pana la 2 ani.
3. Certificatele medicale le prezentati la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti tot catre Agentia de Somaj.
5. Concediile medicale, cel de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia , de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.