avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia

Buna ziua!!! Am o mare intrebare "Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamani.Ce se intampla cu mine dupa inchidere???? Ce se intampla cu insemnizatia pentru copil???? Mai beneficiez de ceva daca nu am 12 luni???
Cel mai recent răspuns: nicko8910 , utilizator 20:18, 11 Octombrie 2010
puteti beneficia decat daca va platiti singura contributiile la asigurarile sociale pana faceti un an.ati mai avea doua luni de platit.
Mai exact cum ar trebui sa procedez? Unde sa ma duc?? Multumesc!!
Si daca firma ma baga in somaj?? Tot asa va trebui sa procedez??
Veti intra mai intai in somaj si apoi in CCC ... plata contributiilor nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC .. legea prevede o alta conditie pentru obtinerea acesteia.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Plata contributiilor nu va ajuta la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani ci numai obtinerea de venituri profesionale supuse impozitarii sau perioade asimilate acestora (@athe a facut o confuzie)
2. Pentru dvs. cel mai bine este sa intrati in somaj si, in somaj fiind, veti putea beneficia si de concediu medical si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) si de CCC pana la 2 ani.
3. Certificatele medicale le prezentati la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti tot catre Agentia de Somaj.
5. Concediile medicale, cel de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia , de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil krys_xndr krys_xndr Lucrez din luna iulie 2012 si sunt insarcinata in 2 luni, voi naste in luna august. Pot intra in concediu prenatal din luna iunie fara sa imi afecteze perioada ... (vezi toată discuția)
Statutul de somer afecteaza indemnizatia de crestere a copilului? cristinaungureanu cristinaungureanu In momentul de fata lucrez de aproximativ 1 an si jumatate la o firma,dar din cate stiu luna viitoare firma se va inchide.Eu sunt insarcinata in aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)