avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia

Buna ziua!!! Am o mare intrebare "Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu sunt insarcinata in 6 luni si 2 saptamani.Ce se intampla cu mine dupa inchidere???? Ce se intampla cu insemnizatia pentru copil???? Mai beneficiez de ceva daca nu am 12 luni???
Cel mai recent răspuns: nicko8910 , utilizator 20:18, 11 Octombrie 2010
Eu ce bani voi primi la indemnizatie pentru cresterea copilului pe 2 ani,70% din cat am avut pe cartea de munca??? sau minim??? Multumesc
Veti primi 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni. Daca din calcul va iesi o valoare sub 600 lei, atunci veti primi 600 lei.
Indemnizatia va fi diminuata cu 15%, potrivit Legii nr.118/2010.
1. Din OUG 148/2005:
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

2. Suma calculata ca mai sus se diminueaza cu 15% (conf. Legii118/2010) si daca iese mai putin de 600 lei se acorda 600 lei.
Multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil (ccc) angi prunaru angi prunaru As dori sa stiu va rog,pentru cineva care a întrerupt munca,nu a mai platit asigurari medicale de 6 luni si a ramas gravida,daca ar începe sa plateasca din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil krys_xndr krys_xndr Lucrez din luna iulie 2012 si sunt insarcinata in 2 luni, voi naste in luna august. Pot intra in concediu prenatal din luna iunie fara sa imi afecteze perioada ... (vezi toată discuția)
Statutul de somer afecteaza indemnizatia de crestere a copilului? cristinaungureanu cristinaungureanu In momentul de fata lucrez de aproximativ 1 an si jumatate la o firma,dar din cate stiu luna viitoare firma se va inchide.Eu sunt insarcinata in aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)