avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inscriere nume pe talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inscriere nume pe talon

Am si eu o intrebare. Daca imprumut masina fratelui meu trebuie sa il trec si pe el in talonul auto...ma refer sa ma duc la inmatriculari si sa il trec pe talon. Am un colec pe care politia l-o intrebat de sanatate, masina pe care o conducea fiind pe numele mamei, ea neavand permis de conducere. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:53, 11 Octombrie 2010
Buna seara.
Nu cred ca este necesar acest lucru .
Cred ca este suficienta o declaratie prin care imprumutati masina,sau chiar acordul verbal cred ca este suficient. De altfel agentul poate verifica daca proprietarul chiar a dat cu imprumut masina oficial sau nu .E simplu.
De altfel, daca proprietarul imprumuta masina cuiva care nu are permis, o face pe raspunderea sa .
Marius Bote .
Puteti avea n masini proprietate personala fara sa fie nevoie sa posedati permis de conducere! B-)
Si nu exista procedura "trecerii unei persoane in talon"....ii puteti face o procura notariala fratelui sau puteti incheia un contract de comodat cu el prin care ii dati dreptul sa foloseasca masina cu titlu gratuit....
Succes!
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto ramostan ramostan M-ar interesa ce drepturi am incheind un contract de comodat pentru un autoturism ? Pot circula cu auto si in afara tarii ? Mai am nevoie si de alte documente ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut? emanuellen emanuellen Buna ziua,am o masinuta pe numele meu,pe care as vrea sa o conduca si fiica mea.Ea e casatorita si nu mai purtam aceeasi nume,va rog sa-mi spuneti ce am de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa va intreb cum as putea deveni coproprietarul ... GabriellaTimea GabriellaTimea Buna ziua, as dori sa va intreb cum as putea deveni copropietraul unui autoturism, doar pe talon.? Am nevoie de acest lucru deoarece: am doua parcari pe numele ... (vezi toată discuția)