avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl pentru mici decoratiuni manuale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl pentru mici decoratiuni manuale

imi doresc sa incep o micuta afacere cu mici decoratiuni manuale ,mai ales din cele pentru nunti-marturii,cocarde,buchetele...ma intereseaza ce imi trebuie pentru aceasta si cum e mai bine,platitor sau neplatitor de tva.mentionez ca nu imi voi deschide magazin sau ceva de genul,voi lucra pe comenzi la domiciliu prin intermediul anunturilor de publicitate.ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 10:20, 12 Octombrie 2010
Aveti nevoie de urmatoarele documente:
- rezervare denumire;
- act constitutiv;
- contract de comodat pe care trebuie sa-l inregistrati la Administratia Financiara;
- fotocopie titlu de proprietate;
- declaratie asociat si administrator + specimen de semnatura;
- deschidere cont si depunere capital social (minim 200 lei);
- fotocopie CI asociati;
- cerere tip.

Pentru desfasurarea activitatii la sediul social trebuie sa autorizati codurile CAEN pe care urmeaza sa le desfasurati la sediul social.

Avand in vedere ca veti cumpara materiale pt confectionarea celor mentionate, cred ca e de preferat platitor de TVA.

daca nu veti avea angajati (si chiar daca veti avea sub 5) recomand Intreprindere Individuala. De asemenea presupun ca materialele va vor costa infinit mai putin decat produsul finit, dvs. nefiind comerciant, recomand sa va declarati neplatitor de TVA (macar si pentru ca din neplatitor in platitor se trece f usor ulterior, la nevoie, pe cand invers este infernal sau chiar imposibil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau ii pentru florarie? rox_ann07 rox_ann07 Doresc sa deschid o florarie, in care sa am si un raft cu articole de nunta,botez, artizanat, procurate cu factura, dar si facute de mine manual (cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Alexandru-Andreea Alexandru-Andreea Buna ziua,eu impreuna cu logodnicul meu vrem sa deschidem un magazin cu produse pentru evenimente fericite si nefericite ale vietii(botezuri,nunti si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca platitor de tva za_creature za_creature Tocmai am infiintat un SRL care produce software la comanda, in care sunt unic asociat si administrator. Doresc in continuare sa ma inregistrez ca platitor de ... (vezi toată discuția)