avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma

Buna ziua,eu impreuna cu logodnicul meu vrem sa deschidem un magazin cu produse pentru evenimente fericite si nefericite ale vietii(botezuri,nunti si inmormantari),pentru botezuri si nunti tot ce inseamna parte florala(lumanari,buchete,concarde,aranjamente) invitatii,marturii,trusouri si pentru inmormantari de la sicriuri,cruci,coroane,doliu,batiste,lumanari,etc.Magazinul va fi in mediu rural,pe o raza de 25 de km nu exista nici florarie si nici pompe funebre.Eu ma voi ocupa de partea florala si vanzarea produselor,logodnicul va produce crucile de marmura si ma va inlocuii in magazin daca va fi cazul.
Vreau sa aflu de la dumneavoastra ce este mai rentabil din punct de vedere taxe si impozitele platite,sa deschidem un srl cu unic asociat si celalalt sa fie administratorul firmei,sau un srl cu doi asociati,unul dintre noi sa fie administrator si celalalt sa fie si angajat?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:35, 10 Octombrie 2014
Intrebarea nu este pusa corect. Dvs. puteti sa aveti sau nu salariati (doar unul sau amandoi) - ambele variante sunt legale.

Va puteti infiinta cu doi asociati si doi administratori si sa va ganditi pe parcurs daca aveti din ce sa platiti taxele salariale.
In care din situatii sunt mai putine taxe si impozite de platit? Ma gandesc ca cea cu unic actionar si un administrator,este corect?
Clar pentru ca in cealalta varianta aveti in plus cheltuielile salariale.

Nu ati precizat insa cum veti proceda cu banii care doriti sa ii scoateti din firma. dividende? sau in prima faza nu va fi cazul de asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sau ii pentru florarie? rox_ann07 rox_ann07 Doresc sa deschid o florarie, in care sa am si un raft cu articole de nunta,botez, artizanat, procurate cu factura, dar si facute de mine manual (cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Pfa, srl sau ii pentru vanzare de produse handmade andreeapopa20 andreeapopa20 As vrea sa vand produse handmade legal. Ce ar fii mai avantajos (ca si taxe) si ca intretinere de infiintat: PFA, SRL sau II? Vreau sa vand accesorii ... (vezi toată discuția)
Eu sunt angajata si asociata la un srl. Silvia12345 Silvia12345 Eu sunt angajata la o corporatie unde am un salariu din care mi se retine CAS si CASS. Am si un SRL unde sunt administrator si asociat unic fara activitate ... (vezi toată discuția)