avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eu sunt angajata si asociata la un srl.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eu sunt angajata si asociata la un srl.

Eu sunt angajata la o corporatie unde am un salariu din care mi se retine CAS si CASS.
Am si un SRL unde sunt administrator si asociat unic fara activitate momentan (se depun declaratiile pe 0). In viitor, codul caen va fi legat de evenimente foto-video. (prestari servicii foto-video la evenimente nunti, botezuri, etc)
As vrea sa il fac si pe sotul meu asociat in cadrul acestui SRL. Sotul meu nu mai este angajat nicaieri.
1) Daca suntem asociati si nu avem CIM in cadrul acestui SRL putem sa mergem la evenimente sa filmam/fotografiem fara sa avem probleme la un control itm?
2) Mie mi se retine deja CAS si CASS de la salariul primit la corporatie. Sunt obligata sa platesc iar CAS si CASS atunci cand primesc dividende la care platesc 5%?
3) Sotul meu asa cum am zis nu mai are alt venit. Este obligat sa plateasca CAS si CASS atunci cand primeste dividende? (chiar daca dividendele nu depasesc 12 salarii brute/an)
4) Din cate stiu el poate fi coasigurat la sanatate daca eu am salariu de la corporatie din care mi se retine CASS in conditiile in care el nu are venituri. probabil va lua dividende o data /an pentru ca nu avem luna de luna evenimente foto-video. In lunile in care nu scoate dividende poate fi coasigurat?
5) Este mai ok ca firma sa fie platitoare de tva sau nu? Va rog sa imi spuneti avantajele pt situatia recomandata
6) Vor fi taxe mai mari daca suntem 2 asociati?
7) Puteti sa imi spuneti costuri finale la un venit in firma mediu/luna de 2000 lei? impozit pe venit 3% + 5% dividende + costuri contabilitate. Ar mai fi altceva?
8) daca ramane doar el asociat, si eu o sa merg cu el pe teren, poate sa imi faca contract de colaborare pe putine ore? Cat se plateste la stat?


Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Autorizatii Xandor Xandor As dori sa stiu daca pentru un SRL-D cu codul caen 7420- Activități fotografice ,sunt necesare anumite autorizatii de functionare de la primarie avand in ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
Autorizatii pentru cod caen 7420 Xandor Xandor Buna ziua! As dori sa stiu daca pentru un SRL-D cu codul caen 7420- Activități fotografice ,sunt necesare anumite autorizatii de functionare de la primarie ... (vezi toată discuția)