avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui

Schimbarea numelui din ION FASULA in John Bean este posibila in Romania si ce documente implica aceasta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 09:26, 12 Octombrie 2010
Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod;
b) cand persoana in cauza a folosit, in exercitarea profesiei, numele pe care doreste sa il obtina, facand dovada cu privire la aceasta, precum si asupra faptului ca este cunoscuta in societate sub acest nume;
c) cand, din neatentia ofiterilor de stare civila ori ca urmare a necunoasterii reglementarilor legale in materie, au fost efectuate mentiuni gresite in registrele de stare civila ori au fost eliberate certificate de stare civila cu nume eronate, in baza carora au fost eliberate alte acte;
d) cand persoana in cauza are nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regula reunite, si doreste schimbarea acestuia;
e) cand persoana in cauza poarta un nume de familie de provenienta straina si solicita sa poarte un nume romanesc;
f) cand persoana si-a schimbat numele de origine straina intr-un nume romanesc
Himmel_Emil_robert a scris:

Schimbarea numelui din ION FASULA in John Bean este posibila in Romania si ce documente implica aceasta?
Va multumesc!

Schimbarea numelui asa cum vreti este posibila.
Pentru documente verificati ce solicita organul competent.

avocat Claudiu Lascoschi
faceti aceasta schimbare pe cale administrativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie mihneab mihneab Buna..As dori sa imi schimb numele de familie si sa il iau pe cel al bunicii mele.Existab aceasta posibilitate?Si daca da, ce demersuri trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie camism camism Pot sa-mi reiau numele de familie dobandit la nastere fara sa divortez? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Buna seara! in cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa ... Andrei2k1 Andrei2k1 Buna seara! In cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa trec pe numele mamei), voi mai primi pensie de intretinere de la tatal meu? (pensie pe care la ... (vezi toată discuția)