avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor expert contabil
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

expert contabil

de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma intereseaza ce trebuie sa fac pentru a deveni expert contabil avand in vedere faptul ca nu sunt angajata cu acte la aceste societati. au un alt angajat care nu se pricepe la nimic si eu fac toata munca pe care a facut-o el. practic vechimea in acest domeniu nu exista si pe cartea de munca. trebuie neaparat vechime, nu se poate si adeverinta ca am facut practica in ultimii ani? va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Acilegna , utilizator 22:36, 19 Martie 2011
Trebuie sa sustineti examenul de acces la ceccar, daca il trecceti veti face, apoi stagiatura de 3 ani si la sfarsit sa luati examenul de aptitudini. Mai multe informatii gasiti pe www.ceccar.ro.
Sunt doua etape: primul examen este cel de acces la meserie,dupa promovarea lui efectuati stagiu de 3 ani,iar la sfarsit se sustine examenul de promovare.
Mai multe informatii de la ceccarbuc.ro
Daca ati absolvit o facultate cu profil economic si sunteti economist , va puteti angaja cu CIM cu timp partial de 2 ore , macar la una din societati , si puteti semna tot fara niciun fel de probleme .

Un expert contabil plateste doar niste bani degeaba la CECCAR .
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Costinel Burca, Contabil
Nu puteti certifica situatiile financiare daca nu aveti CIM cu firma in cauza.
In plus,contribuabili sunt interesati in general sa incheie contract de prestari servicii pentru servicii de contabilitate cu persoanele juridice autorizate CECCAR pentru simplul motiv ca cheltuielile sunt mult mai mici decat in cazul CIM incheiat cu economisti neautorizati CECCAR.
Puteti certifica situatiile financiare si cu 50 de lei , pentru aproape orice cifra de afaceri , si expertul contabil respectiv mai va zice si multumesc .

Un membru CECCAR are cheltuieli mult mai mari decat un economist , asa ca nu are cum sa fie mai ieftin , plus ca economistul este angajatul dumneavoastra si are tot interesul sa va mearga afacerea si sa fiti multumit de munca lui .

Alte discuții în legătură

Proiect de lege cum comentati? ccfccf ccfccf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/pl49.pdf http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/000/40/9/em49.pdf si legea ghiseului unic la ... (vezi toată discuția)
Refuz expertiza contabila Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Care este procedura de urmat in cazul refuzului unei expertize contabile in urma numirii de catre Tribunal, datorita neactualizarii listei expertilor contabili ... (vezi toată discuția)
Restrictionarea dreptului la profesie Cosmin Antohe Cosmin Antohe Am urmatoarea problema: 1) am lucrat un an pentru o companie pe postul de director economic. Prin urmare aveam toate drepturile de a-mi profesa meseria de ... (vezi toată discuția)