avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
Proiectul urmareste eliminarea de pe piata a contabililor care nu sunt membri CECCAR. Ok! Dar in formularea actuala ma trimite cu gandul la o ingradire a dreptului la munca. Daca un contabil sef cu norma intreaga poate semna situatiile financiare, de ce n-as putea sa faca si avand o norma de 2 ore la o firma mica??
Parerea mea e ca ar trebui formulat in felul urmator: "Situatiile financiare trebuie sa fie vizate de o persoana fizica sau juridica autorizata CECCAR". Si se termina discutiile. Contabilul angajat intocmeste, expertul certifica si se obtine imaginea fidela.
Formularea actuala mi se pare gresita.
ptr CCFCCF
- acesta este mesajul primit de la money.ro:

"Ne pare rau, dar nu aveti permisiunea de a accesa acest articol
. Daca nu sunteti autentificat, va rugam sa o faceti utilizand formularul de mai jos"

Daca aveti cont creat, atunci descarcati dvs proiectul si puneti-l pe site ptr a fi studiat

Va multumim anticipat
nu stiu daca cineva a sesizat faptul ca expunerea de motive a fost initializata si semnata EXCLUSIV de catre :deputat PDL-cutare, deputat PDL-cutare.....................
PDL, PDL, PDL,PDL. Asta e rasism politic , nemaivorbind de ingradirea dreptului la munca . Daca avem alte orientari politice sau pur si simplu suntem APOLITICI nu avem drepturi ca cetateni sau profesionisti .Eu am 13 ani experienta in contabilitate , nu sunt membru CECCAR,lucrez la STAT, am un salariu de mizerie si am decis sa tin cateva firme mici , ca sa ma mai descurc cu banii. nu vad de ce doar membrii CECCAR sau consultantii fiscali ar fi profesionisti. eu am facut a doua facultate mai tarziu si am fost "colega "cu o fatuca care copia dupa mine la toate examenele ,in special la conta, a dat examen (cu pile) si acum e consultant fiscal fara sa profeseze . acum ma duc la ea sa-mi certifice 101. le inghitim asa pe toate. schimbam legi dupa bunul plac al unora. La deconcentrate au fost numiti politic membri PDL care numai profesionisti nu sunt.Directorul meu are o diploma (obtinuta recent) intr-un domeniu care nu are nici cea mai vaga atingere cu activitatea pe care noi o desfasuram. Sta numai plecat la sedintele de partid(PDL) daca ai ceva profesional de intrebat , sau sa ia o decizie,iti da raspunsul dupa lungi consultari si total nesigur. un profesionist ori e sigur , ori isi asuma raspunderea. clar.
imi cer scuze pentru incisivitate si mii de scuze celor cu adevarat profesionisti
1. Legat de politizare - nu cred ca este vorba de asa ceva. Proiectul a fost "impins pe teava" de CECCAR. Daca dl.presedinte Toma a gasit audienta la PDL, este un lucru bun - avand in vedere ca celelalte partide perindate pe la puere pana acum nu au avut urechi pentru contabili. Pe vremea dlui Nastase - prim-ministru - domnia sa a considerat ca ar fi mai potrivit ca pentru microintreprinderi sa se aplice o contabilitate mai putin stufoasa. Asa s-a nascut contabilitatea simplificata, care a tinut (din fericire) doar un an. Nimeni nu a avut atunci curajul sa-i explice primului ministru ca nu este cazul de o asemenea contabilitate. Dar nu cred ca pe contabilitatea simplificata se poate pune stampila PSD.

2. Orice profesie trebuie sa se desfasoare intrun cadru reglementat. Iar reglementarea profesiei de contabil nu echivaleaza cu restrangerea dreptului la munca. Acceptarea "subordonarii" fata de o institutie profesionala nu este contraindicata, ci dimpotriva.

@vidiva "Eu am 13 ani experienta in contabilitate , nu sunt membru CECCAR,lucrez la STAT" - Prin opozitie cu spusele dv. : eu am 18 ani experienta in contabilitate, sunt membru CECCAR si nu lucrez la STAT.
Ce se desprinde de aici : exista experienta la amandoi. Dv. nu platiti cotizatie si nu va supuneti regulamentelor CECCAR, eu platesc cotizatie si trebuie sa respect regulamentele CECCAR. Dv. primiti o leafa din bani publici/sau nu si va suportati doar partea de impozite ce revine unui salariat ; eu platesc toate darile ce revin atat salariatului, cat si unui intreprinzator privat - din care STATUL ia banii pe care vi-i da dv. Comparatia nu cred ca este una potrivita. Sau este la fel de potrivita cu cea intre smecher si fraier. Am facut-o pentru a va arata ca motivele invocate de dv. sunt foarte volatile. Pot insa si deveni serioase. Spre exemplu : daca va intreb : cat platiti statului pentru contabilitatile tinute "pentru ca nu va ajungeti cu banii" - raspunsul dv. poate genera si discutii serioase.

@vidiva : "nu vad de ce doar membrii CECCAR sau consultantii fiscali ar fi profesionisti." Raspunsul este simplu : sunt membri ai unui organism PROFESIONAL care le-a recunoscut valoarea. Dv. - ce organism profesional v-a recunoscut valoarea ? Daca toti sunt nulitati si numiti politic - de ce nu va duceti la CECCAR sa dati examen, ori la CCF - si sa le dati cu tifla celor ce copiaza dupa dv.

@vidiva :
"un profesionist ori e sigur , ori isi asuma raspunderea. clar. "
Nu prea e clar. Dupa cum ati spus - un profesionist este ori sigur, ori nesigur. Cand este nesigur isi asuma raspunderea. Iar reciproca : cand este sigur nu-si asuma raspunderea.
Fara suparare - dv. ati spus-o ! :D

Nu am nimic personal cu vidiva. Am citat din domnia sa pe fragmente, pentru a-mi putea expune punctul de vedere.

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara AvaSquare Consult Srl AvaSquare Consult Srl Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de ... (vezi toată discuția)