Dorim sa deschidem o mezelarie cu magazin mixt, si nu stim cefelde forma alegem SRL, II, IF, etc. Care este cel mai avantajos pentru noi? In afara de mine si sotul meu dorim sa angajam inca cca. 3-4 persoana.
Pentru ca doriti desfasurarea mai multor activitati si pentru ca vreti sa faceti si angajari, va este necesar un SRL.
Are contabilitate mai stufoasa, dar este ce va trebuie dvs.
Conform legii 31/1990, actualizate, aveti 3 posibilitati: societate in nume colectiv, societate in comandita simpla si societate cu raspundere limitata. Pentru SRL, exista obligativitatea legala de depunere a capitalului social de minim 200 RON, care va fi divizat in parti sociale egale, dar fiecare dintre acestea nu poate fi sub 10 lei. Indiferent de forma pe care decideti sa o alegeti, aveti obligatia legala de tinere a evidentelor contabile, inregistrare a societatii la forurile competente. Dupa obiectul de activitate pe care l-ati ales, ca fiind principal, asa cum va apare el in documentele de infiintare a societatii comerciale, cred ca, ar fi indicat sa va constituiti ori un SNC, ori un SRL, mai ales ca, veti avea si calitatea de microintreprindere. Asadar, mult succes. =D>
Deschidere chiosc
diananica
Buna ziua, as dorii sa imi deschid un magazin mixt de tip chiosc si as dori sa stiu de ce acte am nevoie, practic pas cu pas pentru a deschide aceasta ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.