avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintarea unei societati comerciale, care forma sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintarea unei societati comerciale, care forma sa aleg?

Buna ziua

Dorim sa deschidem o mezelarie cu magazin mixt, si nu stim cefelde forma alegem SRL, II, IF, etc. Care este cel mai avantajos pentru noi? In afara de mine si sotul meu dorim sa angajam inca cca. 3-4 persoana.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 10:52, 12 Octombrie 2010
Pentru ca doriti desfasurarea mai multor activitati si pentru ca vreti sa faceti si angajari, va este necesar un SRL.
Are contabilitate mai stufoasa, dar este ce va trebuie dvs.
Conform legii 31/1990, actualizate, aveti 3 posibilitati: societate in nume colectiv, societate in comandita simpla si societate cu raspundere limitata. Pentru SRL, exista obligativitatea legala de depunere a capitalului social de minim 200 RON, care va fi divizat in parti sociale egale, dar fiecare dintre acestea nu poate fi sub 10 lei. Indiferent de forma pe care decideti sa o alegeti, aveti obligatia legala de tinere a evidentelor contabile, inregistrare a societatii la forurile competente. Dupa obiectul de activitate pe care l-ati ales, ca fiind principal, asa cum va apare el in documentele de infiintare a societatii comerciale, cred ca, ar fi indicat sa va constituiti ori un SNC, ori un SRL, mai ales ca, veti avea si calitatea de microintreprindere. Asadar, mult succes. =D>
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere chiosc diananica diananica Buna ziua, as dorii sa imi deschid un magazin mixt de tip chiosc si as dori sa stiu de ce acte am nevoie, practic pas cu pas pentru a deschide aceasta ... (vezi toată discuția)
Actionar = asociat ? Irina S. Irina S. Ma poate ajuta cineva sa inteleg daca actionar este acelasi lucru cu asociat? Asociat cuprinde si termenul de actionar? (vezi toată discuția)
Srl sau snc pentru o firma intermediatoare? ibanica ibanica Buna ziua! Sunt cetatean roman si as dori sa infiintez, in parteneriat cu un cetatean strain, o firma in Romania care sa aiba ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)