Buna ziua. Am refinantat un credit de la banca "X" la banca "X1" - aceeasi banca, alta sucursala.
Dupa 1 si 1/2 ani m-am trezit ca nu au inchis contul pe care l-am refinantat si am de plata xxx euro ca sa il inchida.
Ideea e ca am urmatoarele argumente:
1. banca care mi-a refinantat creditul nu trebuia sa imi dea banii care erau in plus fata de suma refinantata pana nu ii aduceam o adeverinta de la prima banca prin care se adeverea ca e inchis contul (adeverinta a existat , ALTFEL NU IMI DADEAU BANII,dar au pierdut-o de la dosar (le lipsesc niste mape). personalul e schimbat total. numai neglijente. insa eu nu am pastrat copia adeverintei :(
2. Banca care a facut refinantarea trebuia sa sune si sa ia contact cu banca refinantata.eu tin minte ca a facut-o prin telefon, dar nu exista dovezi...acum una da vina pe alta, fiecare incearca sa se scuze si tare mi-e ca eu voi fi cel care plateste...
3. exista totusi chitanta de refinatare platita catre banca x, exista extrasul de cont cu o saptamana inainte de refinatare (ca sa stie banca x1 cat sa le plateasca) si extrasul de cont din ziua in care s-a facut refinantarea in care apare toata suma platita.
Caut un avocat caruia sa ii prezint toate actele, contractele, apoi sa imi spuna ce sanse avem. Nu dau avans, ci 50% din suma obtinuta ca despagubiri. Daca este cineva interesat, rog sa imi dati un PM.
nu ai de ce sa platesti ...incearca sa dai de cei care lucrau atunci ...e posibil sa ai nevoie de martori ...:) si fa pe cineva sa iti recunoasca in scris ca ai avut la dosar adeverinta
Cauti un avocat caruia sa ii prezinti toate actele, contractele, apoi sa iti spuna ce sanse ai. Nu dai avans, ci 50% din suma obtinuta ca despagubiri. Dragutz foarte dragutz....imi pare sincer rau ca ink nu am terminat facultatea :P foarte generos din partea ta...mult noroc.
daca ti-a fost data o adeverinta prin care s-a confimat achitarea creditului si inchiderea contului, atunci trebuie sa existe un nr de intrare/iesire. fiind doua sucursale ale aceleiasi banci nu este chiar asa de grav. poti face o reclamatie in scris. pe de alta parte in sucursala care a refinantat creditul trebuie sa existe adeverinta, deoarece este un element obligatoriu la dosarul de credit. mi-e tare greu sa cred ca nici una din cele doua sucursale nu are o dovada. pe deasupra nus e puteau deschide doua conturi pt acelasi client.
Cum sa nu poti deschide doua conturi pentru acelasi client? De ce?
Bancile astea...
Pentru a determina daca dv. aveti vreun drept la despagubiri nu avem date complete. In primul rand, pentru ce sa fiti despagubit? Ca v-au dat 2 telefoane si v-au ingrijorat? Care sunt motivele, ca daca nu sunt, nu sunt nici despagubiri.
Daca nu sunt despagubiri, un avocat bun nu va accepta sa lucreze pe degeaba pana se va dovedi ca... lipsa despagubiri. :D
Si daca vi se cuvin despagubiri mici, o zi de munca, nu prea mult, omul acela studiaza regulamente interne ale bancilor, cauta numere de inregistrari etc. pentru... o juma' de zi de munca? Asta numai daca sunteti ultra bine platit, caci avocatul ar putea munci saptamani pentru jumatatea dv. de zi despagubire.
Intelegeti?
Cred ca are dreptate colega mea de mai sus, mergeti la o negociere cu directorul bancii, fiti direct si dur, fara ocolisuri, fara sa va lasati intimidat... Nu va intereseaza neglijenta lor, nu e problema dv. si nu platiti pentru asa ceva.
Daca vor banii, sa va dea in judecata. Scurt si clar.
Ca in conditiile astea, sunt sanse sa caute ei adeverinta sau sa... ascunda litigiul sub prres.
Bafta!
;)Daca vei gasi un avocat care sa lucreze asa cum vrei tu esti tare. Orice avocat care se respecta nu va accepta o asemenea propunere, mai ales ca miroase a pact quota litis-lucru interzis de Statulul Profesiei de Avocat.
Oricum despagubirile (eventuale) pe care crezi ca le vei obtine, nu vor acoperi nici macar onorariul pe munca de doua saptamani a unui avocat, ce sa mai zic de faptul ca vreti sa faceti fifty-fifty. Oricum eu iti urez succes:D:D:D
Caut avocat...
UKO
...dispus sa dam in judecata o banca pt vicii de procedura si incompetenta salariatilor. vreau sa cer daune morale de 10 000 euro si face 50% - 50%. La ... (vezi toată discuția)