avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum fac cererea de insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum fac cererea de insolventa?

Buna ziua
- am o firma care are datorii la stat de cca 80mii ron, din care cca jumatate reprezinta dobanzi si penalitati.
- firma nu are alte datorii (clienti, furnizori etc)
- exista o suma de cca 40mii ron care apare ca fiind ridicati de administrator din firma, dar aceasta suma reprezinta de fapt facturi de intretinere (caldura, electricitate, telefoane etc) care nu au fost introduse de catre vechiul contabil in contabiliatate in perioada 2007-2009
As dori daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi pt intocmirea cereri de insolventa pe care trebuie sa o depun la tribunal.
Daca doriti sa va dau mai multe date despre firma, din bilant, balanta, va ofer cu placere
Mentionez ca firma nu mai are nici o sansa de reorganizare, deoarece domeniul in care a activat este in acest moment la pamant. Doresc sa introduc eu actiunea de insolventa, pt ca am inteles ca daca se introduce din partea celor de la finante, se va cere raspunderea cu bunurile propri ale administratorului:(

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 20:24, 12 Octombrie 2010
Va trimit un model de cerere a debitorului de intrare in procedura de insolventa fara pretentia de afi cel mai bun:

Domnule Preşedinte,
Subscrisa _________, cu sediul în _________, înmatriculată în registrul comerţului/registrul persoanelor juridice sub numărul _________, codul unic de înregistrare _________, contul bancar _________, prin reprezentant legal _________, în calitate de debitor, formulez prezenta

Cerere de deschidere a procedurii reorganizării judiciare şi a falimentului

a subscrisei, prin care îmi manifest intenţia de _________
Motivele cererii sunt următoarele:

Motivele de fapt: _________

Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 27, art. 28 din Legea nr. 85/2006.

Probe: În dovedire, depun următoarele acte: _________
Anexez: înscrisuri, respectiv _________, chitanţă privind plata taxei judiciare de timbru în valoare de ...... lei, precum şi timbrul judiciar de ....lei.

Semnătura,

Domnului Preşedinte al Tribunalului ______________

Va trebui sa studiati si art 28 din lege deoarece cererea debitorului trebuie sa fie insotita de anumite acte. Toate aceste acte, declaratii, etc sunt enumerate in acest articol.

Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
ContSters84518, utilizator
Legea nr. 64/1995, republicată.

a fost abrogata
Cititi legea 85/2006 privind procedura insolventei , iar la art 28 sunt enumerate actele pe care trebuie sa insoteasca cererea - si nu sunt putine !!
Va mai sfatuiesc sa vorbiti in prealabil cu un lichidator si sa cereti dvs numirea acestuia .
Scuze pentru eroare.
Corect este Legea nr. 85/2006 si nu Legea 64/1995.
Din acest motiv am editat mesajul.
Celelalte observatii raman valabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Insolventa debitor CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua! vreau sa deschid procedura insolventei a firmei mele cu intentia de reorganizare. Ca si creante am catre stat 500 de mil lei vechi iar catre o ... (vezi toată discuția)
Faliment alyda alyda Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti cum pot declara o firma falimentara? Am acumulat datorii atat catre stat cat si catre furnizori si nu le pot ... (vezi toată discuția)