avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa debitor

Buna ziua!
vreau sa deschid procedura insolventei a firmei mele cu intentia de reorganizare. Ca si creante am catre stat 500 de mil lei vechi iar catre o societate de leasing 2 mld lei vechi. Problema este ca am incheiate 2 contr de leasing pt 2 masini din care doar una mi-a fost livrata. Am reziliat contr de leasing si acum soc vrea sa ia masinile inapoi insa numai una am predat-o caci cealalta nu mi-a fost livrata inca. Ce credeti ca este bine sa fac? Am cazut la o intelegere cu firma de leasing si am hot ca dc imi va fi livrata sa reusesc sa o vand eu pt a obtine un pret mai bun. Am contr in derulare cu care pot sa incep sa achit datoriile la stat dar m-am gandit la insolventa pt a nu mai curge penalitatile.As dori si eu un model de deschidere a proced de catre debitor
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 22:55, 31 Mai 2010
model orientativ

Domnule Preşedinte,
Subscrisa _________, cu sediul în _________, înmatriculată în registrul comerţului/registrul persoanelor juridice sub numărul _________, codul unic de înregistrare _________, contul bancar _________, prin reprezentant legal _________, în calitate de debitor, formulez prezenta

Cerere de deschidere a procedurii reorganizării judiciare şi a falimentului

a subscrisei, prin care îmi manifest intenţia de _________
Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 31, art. 32, art. 33 şi art. 38 din Legea nr. 64/1995, republicată.
Probe: În dovedire, depun următoarele acte: _________
Anexez: înscrisuri, respectiv _________, chitanţă privind plata taxei judiciare de timbru în valoare de ......lei, precum şi timbrul judiciar de .......lei.
Semnătura,___________
Domnului Preşedinte al Tribunalului ______________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 31, art. 32, art. 33 şi art. 38 din Legea nr. 64/1995, republicată.

Toate bune si frumoase numai ca legea 64 a fost abrogata !
Mea culpa!
A se intelege ca temeiul de drept este dat de legea nr. 85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac cererea de insolventa? bb77 bb77 Buna ziua - am o firma care are datorii la stat de cca 80mii ron, din care cca jumatate reprezinta dobanzi si penalitati. - firma nu are alte datorii ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Model cerere deschiderea procedurii insolventei de catre creditor ContSters40598 ContSters40598 Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un model orientativ pt. o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre creditor. Ma intereseaza mai ... (vezi toată discuția)