Buna ziua!
vreau sa deschid procedura insolventei a firmei mele cu intentia de reorganizare. Ca si creante am catre stat 500 de mil lei vechi iar catre o societate de leasing 2 mld lei vechi. Problema este ca am incheiate 2 contr de leasing pt 2 masini din care doar una mi-a fost livrata. Am reziliat contr de leasing si acum soc vrea sa ia masinile inapoi insa numai una am predat-o caci cealalta nu mi-a fost livrata inca. Ce credeti ca este bine sa fac? Am cazut la o intelegere cu firma de leasing si am hot ca dc imi va fi livrata sa reusesc sa o vand eu pt a obtine un pret mai bun. Am contr in derulare cu care pot sa incep sa achit datoriile la stat dar m-am gandit la insolventa pt a nu mai curge penalitatile.As dori si eu un model de deschidere a proced de catre debitor
Domnule Preşedinte,
Subscrisa _________, cu sediul în _________, înmatriculată în registrul comerţului/registrul persoanelor juridice sub numărul _________, codul unic de înregistrare _________, contul bancar _________, prin reprezentant legal _________, în calitate de debitor, formulez prezenta
Cerere de deschidere a procedurii reorganizării judiciare şi a falimentului
a subscrisei, prin care îmi manifest intenţia de _________
Motivele cererii sunt următoarele:
Motivele de fapt: _________
Temeiul de drept: Îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 31, art. 32, art. 33 şi art. 38 din Legea nr. 64/1995, republicată.
Probe: În dovedire, depun următoarele acte: _________
Anexez: înscrisuri, respectiv _________, chitanţă privind plata taxei judiciare de timbru în valoare de ......lei, precum şi timbrul judiciar de .......lei.
Semnătura,___________
Domnului Preşedinte al Tribunalului ______________