avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical

Buna ziua tuturor, sunt in prezent in concediu medical pt boala obisnuita urmare a unei interventii chirurgicale, beneficiez de 5 zile de CM pentru internare si de inca 7 zile dupa externare. Stiu ca CM in cazul meu se calculeaza ca 75% din media ultimelor 6 salarii nete inainte de internare. Eu beneficiez de sporuri pentru lucrul in wknd, iar in ultimele 6 luni am beneficiat si de un bonus pentru realizari si de unul pentru haine, desi nu mari, totusi binevenite, care mi se cumuleaza la salariul de incadrare si la total baza de calcul iar contributiile si impozitul se aplica firesc la tot. As avea marea rugaminte sa imi spuneti daca media celor 6 luni se va face la sumele nete efective sau la netul ce rezulta din salariul de incadrare. Multumesc frumos si multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 09:11, 13 Octombrie 2010
Buna ziua.
Baza de calcul este utila pentru stabilirea mediei zilnice a indemnizatiei si se constituie prin raportarea veniturilor la care s-a calculat CASS la ultimele 6 luni anterioare lunii de acordare a concediului. Deci include sporurile si alte drepturi pe langa salariu.
adica in calculul concediului medical intra ultimele 6 salarii brute ( baza plus sporuri), acele salarii l acare s-a retinut si virat contributia de sanatate. (salariile nete sunt cele pe care le-ati ridicat efectiv).
Multumesc frumos de completare Lili, asa este propriu zis la salariul realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul salariu avocatnetforumuser avocatnetforumuser Am o curiozitate: mama mea e angajata la o firma unde se lucreaza in weekend, in august a avut concediu medical 22-28, liberele din sapt 21-27 erau 21 si 25, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie co la incheierea cim Viorro Viorro Unui angajat caruia i se desfiinteaza postul i se vor compensa in bani zilele de concediu de odihna ramase neefectuate. Acesta a fost ultimele 30 zile in CM. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical luat in somaj ... ( in primele 6 luni ) TanasescuCristian TanasescuCristian Buna ziua, am nevoie de un sfat de specialitate . Sunt in somaj de 4 luni si am suferit o interventie chirurgicala . Am depus certificatul medical la ... (vezi toată discuția)