avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... renuntarea la alocatia copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

renuntarea la alocatia copilului

...sper ca nu voi deanja cu intrebarea....

dar- nu stiu de unde sa incep...

1.Unde trebuie sa ma adresez ?
-cine este autorizat -
2.De ce "hartii" am nevoie?
-acte necesare-
~~~ pentru a obtine o dovada cum ca alocatia copilului nu mai este acordata de statul Roman, deoarece acum copilul locuieste legal in EU ...
Cel mai recent răspuns: nov1998 , utilizator 17:43, 22 Octombrie 2010
1. Adresati-va Agentiei Nationale de Prestatii Sociale sau Agentiei Judetene de Prestatii Sociale care va plateste alocatia respectiva.
2. Intrati pe
[ link extern ] /
si aflati toate amanuntele, inclusiv adresa AJPS.
va multumesc domnule Tudor Valeriu pentru raspuns!
am inteles ca...scoala unde astudiat copilul este responsabila cu transmiterea informatiilor administratiei publice centrale...
ART 5 aliniatul 4 legea nr.61 din 22 sept.1993***republicata - privind ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII
EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 300 din 7 mai 2009
""(4) Pentru tinerii înscrişi în unităţile de învăţământ din subordinea altor autorităţi
ale administraţiei publice centrale de specialitate, aceste unităţi de învăţământ au
obligaţia de a transmite direcţiilor teritoriale situaţiile prevăzute la alin. (2) şi (3).
""
acelasi ART 5...la aliniatul 6...spune
"(6) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii încetează începând cu luna următoare
celei în care nu mai sunt îndeplinite condiţiile de acordare."'
- sa inteleg ca scoala trimitand informatia cum ca elevul nu mai exista in baza lor de date...alocatia se va suspenda automat?
!:surrender:
#-o offf...legile astea....
ART. 7
(1) Persoanele cărora li se face plata alocaţiei de stat pentru copii sunt obligate
să comunice împrejurările care au determinat încetarea condiţiilor de acordare, în
termen de 15 zile de la apariţia acestora.

toate bune si frumoase...dar CUI? sa comunic?
Va multumesc mult!
am "tema de casa" studierea legii si pasii pe care-i am de urmat...daca (mai mult ca sigur) n-am sa ma descurc....imi permiteti sa revin cu nelamuririle?
O zi buna pentru toata lumea!:vishenka:

Alte discuții în legătură

Alocatii copii takytaky1 takytaky1 sotul lucreaza 2 luni pe an in strainatate cu contract de munca .se poate lua alocatia pt copii se acolo ca am fost intrebati de la primarie de unde luam ... (vezi toată discuția)
Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)
Alocatie anto_riana anto_riana Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)