in momentul angajarii , conditia esentiala la angajare a fost semnarea unui contract de formare profesionala si a unui act aditional la c.im. , fap ce presupune scoaterea din activitate ....curs de peste 60 zile....etc. Insa, cursul nu a avut loc, contractul de formare si actul aditional nu au fost inregistrate la ITM, ci doar CIM a fost inregistrat. Acum , ma obliga sa semnez o foaie de prezenta cum ca am participat la curs.
nu voi semna, urmarea imediata fiind demisia, chiar daca nu vreau, ma vor determina intr-un fel sau altul.
cum ma pot indrepta impotriva lor. sau mai precis cum ma pot apara, pt ca patronii - sc. ma va da ain judecata sa-i restitui contravaloarea cursului + daune de 2000 E.
are vre-o relevanta faptul ca patronii sc care m-a angajat sunt si patronii sc de formare?
are vre-o relevanta faptul ca respectivul curs nu se adreseaza domeniul meu de activitate si nu ma ajuta cu nimic in job-ul pe care il desfasor la sc?
Daca nu ai facut cursul, nu au dovada platii cursului(factura sau chitanta) ceea ce inseamna ca nu trebuie sa restitui nimiv, asta in caz ca nu semnezi prezenta la curs( ce iti cer ei). Nu te lasa .... sa fii tare....nu merita sa pleci capul la asa patroni. Intreaba un avocat ce se poate face in caz ca se complica situatia....poate ai sanse sa ceri TU despagubiri morale pentru incercarea de coruptie de fals in acte (adica nu faci curs dar semnezi prezenta...)
Bafta
-atunci nu vad unde sunt atatea cheltuieli pt curs daca il fac ei:-/
-prezenta inseamna de la ora ....la ora.... in zilele....., vezi poate in timpul cursului ai fost in concediu, la banca cu acte, la sedinta, la nunta, botez...orice poate dovedi ca ai fost in alta parte;) Sunt aceptate absentele dar nu tot cursul;
-angajatorul nu te poate obliga sa faci un curs platit de el daca nu este in profesia ta, daca este inutil pentru tine in firma;
-cel mai mult ma pune pe ganduri actul aditional care nu este vizat de ITM, ceea ce inseamna ca este NUL, nu poate fi atasat la contractul de munca, asta inseamna ca ceva nu este in regulanu este legal:-/
-citeste cu atentie Contractul colectiv de munca (daca il aveti) si Regulamentul Intern....poate actul aditional intra in contradictoriu cu acestea si atunci e SIGUR NUL (actul aditional)
-mai bine mergi la ITM si intreaba un inspector in domeniu, sau un avocat, eu nu stiu multe in domeniu (ma refer la practica), stiu Codul Muncii dar este interpretabil:( Stii cum e....de la teorie la practica.....e cale lunga!
Mult noroc!
Alte discuții în legătură
Act aditional
florinalung
Buna ziua,
Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale.
Lucrez la o ... (vezi toată discuția)