avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... condus o remorca neimatriculata...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

condus o remorca neimatriculata...

buna seara,am si eu o intrebare:sotul meu este sofer de tir si saptamana trecuta la constanta l-a oprit politia si i-a oprit permisul,remorca pentru ca au constatat ca remorca pe care o avea nu era inmatriculata si avea alte numere pe ea!el nu avea cunostinte de asa ceva nu stia nimic despre aceea remorca ca nu e in regula.i-a facut dosar penal.pe noi ne intereseaza acum ce se intampla o sa-i dea permisul inapoi!precizez ca nu are antecedente penale de nici un fel...ce se va intampla?multumesc si cine o sa fie tras la raspundere pentru toate astea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:54, 13 Octombrie 2010
In momentul acesta se vor efectua cercetari in vederea existentei infractiunii prevazute de art.85 din OUG 195/2002 si daca sotul dumneavoastra se face vinovat de savarsirea acesteia. O sa fie chemat la politie pentru a da declaratii ocazie cu care poate specifica faptul ca nu avea cunostinta despre faptul ca remorca nu era inmatriculata, el fiind angajat . Nu i s-a dat dovada de circulatie provizorie?
ba da i-a dat dovada care expira saptamana viitoare,ii mai da alta?si a dat si declaratie ca nu stie nimic el fiind doar angajat. pe el il intereseaza cel mai mult daca o sa-i anuleze permisul sau daca o sa il inapoieze!multumesc mult
Are dreptul sa faca cerere de prelungire a dovezii dreptului de circulatie pe care o adreseaza procurorului. Mergeti la Parchet si formulati cerere in acest sens.
bine va multumesc pentru raspunsuri!dar nu mi-ati spus nimic de permis,o sa-l recupereze?multumesc inca o data
Explicatia cu "nu stia" este "subtire",pentru ca insemna ca oricine putea sa ii "agate" de masina un tun si el il plimba prin oras.
Fapta constituie infractiune ,astfel cum este prevazuta de art.85/3 din OUG nr.195/2002 si se sanctioneaza cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Probabil ca in situatia in care nu are antecedente penale si recunoaste fapta,nu invoca motive de genul celui invocat de dvs,i se va aplica ori o amenda administrativa conform art.18/1 c.pen,ori i se va aplica o amenda penala.

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate sultanescuflorin sultanescuflorin in data de 05.11.2014 am fost oprit de politia rutiera pentru control de rutina mi-au cerut actele masinii dar nu le aveam la mine e vorba de permisul ... (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)