avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate ati alege pt batranete un camin privat?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

ati alege pt batranete un camin privat?

Buna,
as dori sa port discutii pe tema de mai sus......ce parere aveti despre caminele de batrani particulare?...si daca ati alege un astfel de loc pentru dumneavoastra sau pentru cei dragi???:)
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 18:16, 18 Octombrie 2010
Sincer...eu ma indoiesc ca la ora actuala societatea va mai da posibilitatea oamenilor sa ajunga varsta batranetii. Daca totusi, prin voia sortii o ajungi...si nu ai alta solutie, nu ai unde sa stai, si ai si posibilitati financiare....te duci si la un camin privat.
Daca esti o fire comunicativa, careia ii place viata indiferent de conjunctura, care nu e deranjata de faptul ca a ajuns acolo...si se bucura fie si de salutul colegului de salon...e in regula. Altii se deprima numai la gandul respectiv.
Din pacate, nu cred ca in Romania un camin privat ofera confortul celor din strainatate, nici moral si nici fizic.

Ca o ultima alegere...daca nu ai unde sta...si nu vrei sa ramai singur cuc...e alegerea fiecaruia.
Ai vazut vreodata tristetea din ochii celor de acolo?
La subiectul de discutii pe care l-ati deschis ,nu as putea raspunde decat in nume propriu.DA,daca as dispune de o situatie financiara care sa-mi permita acest lucru,
fara sa supun familia la un stres inutil,mai ales daca as mai suferi si de o boala incurabila ,care necesita asistenta non-stop.Si chiar asa,as fi alaturi de persoane de aceiasi varsta,cu ocupatii si mentalitate specifica varstei a treia,intr-un cuvant nu as suferi de singuratate.
Daca va permiteti (financiar vorbind), va puteti gandi la un asemenea stabiliment. Sunt unele care ofera conditii decente de cazare si masa, spatii de agrement si asistenta medicala de calitate. Poate fi o solutie.... Totusi... parca nu...
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
elena138, utilizator
vreau sa va spun ca sunt camine particulare care ofera conditii ff bune atat privind cazarea si ingrijirea cat si socializarea. Parerea mea este ca pentru o persoana varsnica care a avut o viata activa si incepe sa se simta inutil aceasta idee este nemaipomenita daca are ceva posibilitati financiare. Intr/un astfel de loc poate socilaiza, isi petrece timpul int-un mod foarte placut cu persoane de aceeasi varsta prin jocuri de societate, cinema, plimbari, gradinarit, etc.
Dar la noi este foarte puternic cuvantul "azil", acele camine de stat care au lasat un gost amar ....si de aici gandul unei persoane ca va ajunge la azil este un adevarta dezastru fara a stii insa ca sunt si locuri care ofera adevarate conditii si care ii trateaza cu respect si demnitate..
Cred ca nu le pasa multora de conditiile foarte-foarte bune de prin azil... Si nu e o chestiune care tine de notiunea "azil"... Pur si simplu, cine ajunge sa aleaga azilul e ori foarte bolnav, ori foarte singur... In ambele cazuri e nasol...

Personal nu as alege in veci azilul... Daca as fi iremediabil bolnava am alte solutii iar daca as ajunge un om excesiv de singur as vinde tot ce am, as inchiria o garsoniera - sa am unde sta, totusi - iar de restul banilor as bantui prin lume... cat o fi... Dar in azil nu! Nu-mi place sa joc "popa-prostu' "...
Si, vorba aceea: dupa mine potopul!
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie pentru neplata datoriilor pentru intretinere liliana_c liliana_c Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie:o persoana bonlava psihic(schizofrenie) ,proprietara unui apartament cu o camera, cu un venit(pensie) ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna viata in inm si dupa inm?! cosmina2010 cosmina2010 Buna ziua! Imi cer scuze daca subiectul deschis de mine a mai fost tratat pe acest forum! Sunt studenta in anul al IV - lea in cadrul ... (vezi toată discuția)