avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... somatie pentru neplata datoriilor pentru intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

somatie pentru neplata datoriilor pentru intretinere

Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie:o persoana bonlava psihic(schizofrenie) ,proprietara unui apartament cu o camera, cu un venit(pensie) de 420 lei pe luna, a fost somata sa plateasca o restanta de aprox. 1500 lei.
Persoana bonlava are 63 ani, nu are sot si nici copii si a ramas in pensie de boala de la varsta de 35 ani.Singura ruda viata este o sora care locuieste in alta localitate(la 500km departare) si care nu o poate ajuta material.
Data fiind situatia descrisa mai sus ce poate face aceasta persoana pentru a nu ajunge in situatia unei executari silite si de a ramane pe strada?.Poate prezenta acte la proces din care sa reiasa ca este bonlava?. Sunt facilitati la plata intretinerii de care aceste persoane pot beneficia?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:13, 1 Octombrie 2012
Normele care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari nu prevede facilitati pentru scutirea de la plata obligatiilor curente sau a restantelor acumulate la plata cotelor individuale la cheltuielile de intretinere
Exista situatii in care reprezentantul asociatiei de proprietari poate analiza si poate dispune in cadrul comitetului executiv posibilitatea recuperarii sumelor din alte surse/fonduri
Vreau sa inteleg cum o persoana cu probleme psihice nu are desemnat un curator .

Stiu ca cei care au un venit sub un anumit prag primesc sprijin mai exact o reducere in procente pentru plata agentului termic .

Din cate stiu se poate ajunge la o intelegere si sa plateasca in fiecare luna o anumita suma dupa posibilitatea ei
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2012
Alex Dedu, Mediator
Asociatia de proprietari nu are nici o posibilitate pentru a recupera sumele restanta din alte fonduri care sunt ale proprietarilor, nu cred ca este cineva dispus sa suporte intretinerea unei persoane, exista camine, azile pentru astfel de persoane, care in schimbul cedarii locuintei ofera cazare, intretinere, tratament. Trebuie luata legatura cu un astfel de camin, asta ca sa nu se ajunga in situatia de a pierde apartamentul intr-un proces cu asociatia.
thran a scris:

Trebuie luata legatura cu un astfel de camin,

Persoana bonlava are 63 ani, nu are sot si nici copii si a ramas in pensie de boala de la varsta de 35 ani.Singura ruda viata este o sora care locuieste in alta localitate(la 500km departare) si care nu o poate ajuta material

Demersurile pentru materializarea unei astfel de variante,sunt apreciabile si nu pot fi exercitate fara acordul persoanei in cauza sau a rudelor
Cedarea locuintei pentru internarea in unitati de ocrotire,nu asigura asociatiei de proprietari recuperarea restantelor


Cedarea locuintei pentru internarea in unitati de ocrotire,nu asigura asociatiei de proprietari recuperarea restantelor


Nu asi vrea sa va contrazic dar vad ca nu am ce face, oricine preia apartamentul prioritatea numarul unu este sa achite datoria fata de asociatie si asta pentru ca nici un notar nu face actul de cedare, vanzare, sau ce vreti dumneavoastra.
Legea 230/2007 Art 20 (2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.


Persoana bonlava are 63 ani, nu are sot si nici copii si a ramas in pensie de boala de la varsta de 35 ani.Singura ruda viata este o sora care locuieste in alta localitate(la 500km departare) si care nu o poate ajuta material.


Deci exista o ruda la 500 km care poate sa decida ce este mai bine pentru aceea persoana bonlava psihic(schizofrenie) , deci nu este vorba de o raceala.
Credeti ca este mai bine, atat pentru bolnava cat si pentru ceilalti proprietari, sa ramana singura in apartament, existand posibilitatea sa arunce blocul in aer?
Cu cat se amana aceasta decizie cu atat creste restanta, sa nu uitam ca vine iarna si stim foarte bine ca "iarna nu este ca vara", si incep sa creasca cheltuielile, creste datoria, cresc penalizarile, si daca nu face nici o "boroboata" cu gazul sau apa, in primavara o sa ajunga in tribunal.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii intretinere de la un tolerat ionela20009 ionela20009 buna ziua , se pot recupera prin instanta datoriile acumulate la intretinere (dupa achitarea acestora) acumulate dea lungul a trei ani de un fost tolerat ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit tolerat , in prezent abuziv ionela20009 ionela20009 buna ziua , se pot recupera prin instanta datoriile acumulate la intretinere (dupa achitarea acestora) acumulate dea lungul a trei ani de un fost tolerat ... (vezi toată discuția)
Sora mea în vârstă de 73 ani , diabetică, cardiacă, hipertensivă, ... catalina1245 catalina1245 Sora mea în vârstă de 73 ani , diabetică, cardiacă, hipertensivă, obeză și alte multe boli. Are o pensie de 2100 Ron și nu se încadrează în nici un ... (vezi toată discuția)