avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare debit tolerat , in prezent abuziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare debit tolerat , in prezent abuziv

buna ziua ,
se pot recupera prin instanta datoriile acumulate la intretinere (dupa achitarea acestora) acumulate dea lungul a trei ani de un fost tolerat (fiul acesteia mai precis care initial a avut buletin pe adresa si apoi nu a mai avut acordul pentru reinnoirea lui ) in apartamentul unei batrane internate la azil de 4ani.Nu exista un contract la mijloc , dar in urma mai multor procese- inclusiv evacuarea acestuia din apartament -de catre tutore -acesta recunostea ca el a facut cheltuielile la intretinere si si lua angajamentul in diverse intampinari sa plateasca dar nu achita niciodata suma totala.pe tabelele de la intretinere tot el isi da numele si a gestionat numarul de persoane in ultimii ani .
Ce sansa de castig dati unui proces pentru recuperarea prejudiciului de la intretinere ,suma care depaseste in prezent 10000.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:16, 15 Noiembrie 2016
Sansele de castig din litigu par bunicele, daca probele confirma ce povesiti dvs.
Daaaar, sansele de recuperare efectva apgubei par a tinde spre zero. Adica veti obtine o hotarare judecatoresca ce stabileste datoria, dupa care nu aveti ce sa faceti cu ea.
Asociatia de proprietari detine relatii direct cu proprietarul bunului imobil nu cu toleratii acestuia
Asociatia de proprietari avea dreptul prevazut de disp art 50 din L nr 230/2007 pentru recuperare debit in evidenta sa formuleze actiune in instanta impotriva proprietarului ,respectiv a celui tolerat,astfel incat daca acesta se prezenta in instanta,aceasta sa fi dispus hotarare de obligare a acestuia de acoperit debitul acumulat
Atentie sporita cu vechimea debitului,astfel incat in instanta sa nu se ridice exceptia prescrierii dreptului de executare sume cu titlu de restanta mai vechi de 3 ani,situatie in care reprezentantii asociatiei ar fi in culpa ca in interiorul acelui termen nu au demarat procedura de recuperare sume cu titlu de restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii intretinere de la un tolerat ionela20009 ionela20009 buna ziua , se pot recupera prin instanta datoriile acumulate la intretinere (dupa achitarea acestora) acumulate dea lungul a trei ani de un fost tolerat ... (vezi toată discuția)
Apartament castigat prin adjudecare Scarlat53 Scarlat53 Va rog sa-mi dati o informatie cu privire la un apartament pe care proprietarul l-a pierdut datorita datoriilor la o banca. Acest apartament a fost adjudecat ... (vezi toată discuția)
Debransare apa rece ionut20202 ionut20202 Se poate inchide apa rece unui rau platnic de catre asociatia de proprietarii ? Mentionez ca bransamentul nu este in interiorul locuintei el aflandu-se pentru ... (vezi toată discuția)