avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sora mea în vârstă de 73 ani , diabetică, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sora mea în vârstă de 73 ani , diabetică, cardiacă, hipertensivă, ...

Sora mea în vârstă de 73 ani , diabetică, cardiacă, hipertensivă, obeză și alte multe boli. Are o pensie de 2100 Ron și nu se încadrează în nici un grad de handicap. Soțul ei este într-un cămin pentru vârstnici și are diagnosticul de schizofrenie. Relația lor nu este de bună înțelegere. Nu au copii. Sora mea nu se mai poate îngriji singură și ar fi de acord să meargă într-un cămin pentru vârstnici dar pensia ei nu ajunge. Au în proprietate un apartament cu trei camere dobândit în timpul căsniciei. Dacă o ajut eu cu bani este vreo cale legală de a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:27, 25 August 2023
Mai legal este să cedeze apartamentul către azil, ca în schimbul imobilului să o găzduiască toate zilele vieții la azil.

Dumneavoastră n-aveți cum să vă mai recuperați banii, pentru că nu există o reglementare legală. Și poate nici n-ar fi de unde. Cine sa va mai dea banii1?

Ar trebui să aveți un contract autentificat, dar și sursa de unde să va recuperați banii.

Cel mai sigur, să-i administreze azilul imobilul.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. eu ... cristian.r cristian.r Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. Eu si sora mea nu mai locuim in Romania de ceva timp, starea de sanatate a mamei s-a inrautatit de ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic westkontakt westkontakt buna ziua! am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de ... (vezi toată discuția)
Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă întrețin singură. există cămine de bătrâni care acceptă un apartament în schimbul îngrijirii? Franka Franka Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum ... (vezi toată discuția)