avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. Eu ...

Buna,
as dori sa va prezint intr-un fel pe scurt cazul meu. Eu si sora mea nu mai locuim in Romania de ceva timp, starea de sanatate a mamei s-a inrautatit de cateva luni. Sora mea a reusit intr-o oarecare masura sa o interneze pe mama noastra la un Camin de Persoane Varstnice in Romania, in speranta ca o sa ne fie mai usor atat noua copiilor plecati din tara cat si mamei ramase singure.
La scurt timp ne-am dat seama (adica eu si sora), cheltuielile pentru Casa de Persoane Varstnice sant foarte greu de acoperit, inclusiv cu pensia modesta a mamei, de aceea am dorii sa vindem apartamentul mamei, ea fiind in continuare Proprietarul imobilului.
Problema noastra e ca mama nu vrea sa-l vanda si din pacate este internata la aceasta Casa de Varstnici cu un anumit grad de Dementa.
Ce ar trebui facut pentru a putea vinde acest apartament, banii ulterior obtinuti fiiind necesari acoperirii cheltuielilor lunare de la Casa de Varstnici.?
In speranta ca cineva o sa citeasca cele de mai sus va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri, respectiv sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:50, 12 Ianuarie 2021
Nu puteți vinde proprietatea altuia. Mama să facă un contract cu Azilul de bătrâni și să le dea instituției casa pentru ca să-i poată acoperi cheltuielile. Așa se procedează în cazul bătrânilor cu pensii mici. Întrebați la Azil care este procedura și care sunt pașii de urmat.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)
Ce document? carmen2017 carmen2017 Buna ziua timp de 5 ani am ingrijit o pe mama,(dementa) desi am inca 3 frati care nu vor sa auda de ea sa ma ajute material sau macar sa o vada Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Tutela Ellena68 Ellena68 În calitate de fiica cum pot obține tutela pentru tatăl meu el fiind diagnosticat cu boala Alzheimer si dementa senila el fiind momentan internat la un ... (vezi toată discuția)