avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela

În calitate de fiica cum pot obține tutela pentru tatăl meu el fiind diagnosticat cu boala Alzheimer si dementa senila el fiind momentan internat la un cămin pentru batrîni as vrea sa stiu ce acte îmi trebuie si la ce instituție să fac demersul pentru a deveni tutela sau curator pentru ai putea ridica pensia si vreau sa menționez că suntem mai mulți frați dar eu sunt singura care mă ocup de el ei fiind plecați din tara.multumesc aștept un răspuns
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:46, 28 Octombrie 2016
Citiți, în ordinea indicată, art.164 și urm., art.178 și urm. și art.111 din codul civil.
Nu aveți dreptul să-i ridicați pensia dacă este la AZIL.
Pensia acoperă cheltuielile respectivului cămin de bătrâni și intră contabilitatea azilului.
Nu este o regula ce spuneti dvs. @Dapix.
Depinde de azil si depinde mai ales de conventia incheiata sau nu, cu azilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prin act notarial?- tutela maria1956 maria1956 Hristos a inviat! De 20de ani eu ma ocup de parintii mei (cumparare: med.,vizite la medic in orasul de resedinta sau in Bucuresti, sau pe perioada ... (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager C_Adina C_Adina Am un apartament cumparat in urma cu15 ani,cu uzufruct viager.Intrebarea mea este daca se poate vinde acest apartament in conditiile in care persoana(in speta ... (vezi toată discuția)