avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Am un apartament cumparat in urma cu15 ani,cu uzufruct viager.Intrebarea mea este daca se poate vinde acest apartament in conditiile in care persoana(in speta bunica mea in varsta de90 ani) traieste,dar nu isi poate da consimtamantul pt vanzare ,fiind diagnosticata cu dementa senila si boala Alzheimer .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: C_Adina , utilizator 20:31, 30 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Oricum,se va asigura.Ea este in ingrijirea mea de 15 ani.In acest moment este internata intr-un azil,dar cheltuielile eu le suport,pensia ei fiind foarte mica,mai exact 464 ron.Ideea nu este sa"pasez"uzufructul.Bunica va ramane in ingrijirea mea pana la moarte,insa aceste cheltuieli au crescut in timp atat de mult incat am nevoie de putin suport financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela Ellena68 Ellena68 În calitate de fiica cum pot obține tutela pentru tatăl meu el fiind diagnosticat cu boala Alzheimer si dementa senila el fiind momentan internat la un ... (vezi toată discuția)
Clauza uzufruct viager Andra_Groposila Andra_Groposila Buna ziua, Va contactez in legatura cu o clauza de uzufruct viager pe care socrul meu (65 ani) a semnat-o impreuna cu mama sa (95 ani), prin care se ... (vezi toată discuția)
Contract întreținere mada.t mada.t Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am ... (vezi toată discuția)