avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna seara!
Sunt absolvent de Institut Politehnic cu durata de 3 ani (SSD) cu o vechime totala in munca de 30 de ani din care 11 ani in invatamant cu gradul didactic definitiv.
Va rog sa ma ajutati cu calculul sporului de vechime si daca beneficiez de spor de fidelitate in invatamant. Pana acuma nu am primit (stiu ca se acorda dupa 10 ani).
Acum primesc un spor de vechime de 15% .
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 13 Octombrie 2010
Sporul de vechime se acorda la vechimea in munca (30 de ani), iar transa de incadrare este altceva. Nu e calculat corect. Adica sunteti la transa 10-15 ani, iar sporul de vechime se calculeaza la 30.
Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar care nu îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 50 alin. (11) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, pentru acordarea sporului de stabilitate până la împlinirea vechimii neîntrerupte în învăţământ de peste 10 ani, salariile de bază se vor stabili pe baza coeficienţilor de multiplicare micşoraţi prin împărţire la 1,15.
Dacă prin împărţirea la 1,15, personalului trecut în alte gradaţii, tranşe de vechime recunoscută în învăţământ sau la un nou grad/treaptă profesională nu i se poate asigura salariul de bază avut, acesta va fi menţinut cu acelaşi salariu de bază până când i se poate asigura o creştere a acestuia, în condiţiile legii.

Beneficiati de sporul de fidelitate daca aveti o activitate neintrerupta in invatamant de 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Spor de fidelitate BODRON NICOLETA BODRON NICOLETA La 01.10.2008 avand o vechime in invatamant de 10 ani si o luna,prof. I,grad def.am avut un salariu de incadrare corespunzator unei transe de salarizare ... (vezi toată discuția)
Sporul de fidelitate in invatamant qwaszx qwaszx Buna seara, Va rog sa-mi precizati daca se acorda sporul de fidelitate unui cadru didactic care afost in concediu de ingrijire copil? (mai exact daca aceasta ... (vezi toată discuția)