avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs??rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs??rog raspuns

buna,
- am avut un proces si am facut recurs impotriva sentintei, totodata am depus si o completare si lamurire a dispozitivului in acest termen.Ni s-a respins cererea de lamurire si completare printr-o sentinta cu termen de 15 zile pt. recurs.
Nelamurirea mea este ca daca am depus o cerere de recurs la sentinta data in procesul pe fond mai este necesar sa fac recurs si la completare? se va trinite recursul meu la sentinta in fond la tribunal? sau daca nu mai recurez si completarea nu mai este valabil?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 22:51, 12 Octombrie 2010
care e motivatia instantei pentru respingerea cererii completatoare?
recursul impotriva sentintei este una, iar recursul impotriva sentintei priviind completarea si lamurirea este alta. Daca vrei sa faci recurs, poti face dar separat de recursul impotriva sentintei de fond. Da, recursul tau se va judeca la Tribunal
@dodosan =D> dada

Cele doua recursuri au, teoretic vorbind, obiect diferit. Primul recurs critica sentinta pe fond iar al doilea critica refuzul de a completa si lamuri sentinta recurata.
Prin recursul intemeiat pe 304 pct. 1-9 sau 304 ind 1 C. pr. civ. nu se poate cere instantei de recurs sa lamureasca ori sa completeze hotararea instantei de fond. Se pot cere doar doua lucruri:
- modificarea
- casarea
Asadar recursul asupra fondului devine, in opinia mea, o chestiune subsidiara modificarii situatiei juridice privind completarea sau lamurirea hotararii datre pe fond. Asadar, primul recurs ar trebui suspendat pana se judeca al doilea. Pentru ca daca hotararea recurata se modifica sau se lamureste cumva, lamurirea sau modificarea vor impune limitele recursului in care se judeca fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond geo-vem geo-vem Am avut un recurs in contencios la Inalta Curte de Casatie , mi-a fost admisa cererea sa casat sentinta in totalitate si a retrimiso spre rejudecare ,asta ce ... (vezi toată discuția)
Recurs ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Creditorul a inaintat cerere de deschidere a procedurii insolventei care insa a fost respinsa pe motiv ca ... (vezi toată discuția)