avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii facultatea si vechimea in munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

facultatea si vechimea in munca

Am 27 ani si sunt in anul II la facultate, zi, cu plata. Dupa terminarea facultatii pot lua somaj in caz ca nu ma angajeaza nimeni? La pensie mi se adauga facultatea ca vechime?
Cel mai recent răspuns: Saroma Saroma , Consilier juridic 22:26, 12 Octombrie 2010
da se poate acorda ajutorul de somaj, facultatea nu constituie vechime dar se ia in calcul la pensie.
Anii de facultate se considera stagiu de cotizare la pensii, ca perioada necontributiva, INDIFERENT daca e militara sau nemilitara. Reglementarea este facuta prin art. 38 lit. b) din Legea 19/2000, cu modificarile ulterioare.
Conditia este insa ca sa fie cursuri de zi, si pe durata normala a cursurilor respective (deci fara ani repetati). Perioada nu poate fi valorificata in cazul pensionarii anticipate, in schimb pentru cea de invalididate, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea se considera vechime? Nico-Lavi Nico-Lavi Buna ziua, sunt inca studenta la zi la UPB si as vrea sa stiu daca pe perioada facultatii am fost angajata dar doar sezonier iar unde m-am angajat mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ptr. calcul pensie de drept nicoleta001 nicoleta001 Buna ziua ! As dori sa stiu daca la calculul vechimii in munca ptr. a \" intra \" la pensia de drept se iau in calcul : perioada de somaj imediat de dupa ... (vezi toată discuția)
Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)