avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere salariu

Buna seara. Sunt salariata din luna septembrie a.c. , sunt divortata si am un copil in intretinere care nu primeste pensie de la tatal sau. Am facut o cerere pentru deducere la salariu si am depus o declaratie pe proprie raspundere despre faptul ca nu primesc nici un venit de la fostul sot pentru copil. Cand am primit fluturasul de salariu am observat ca m-a trecut cu 0 persoane la deducere, motivand ca nu stie daca primesc sau nu pensie de la fostul sot si a spus sa merg la notar sa-mi dea un act in acest sens? Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac si cum sa procedez, avand in vedere ca aceasta angajata (la stat) a avut si un comportament isteric cand i-am cerut explicatii in acst sens.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:36, 13 Octombrie 2010
Deducere personala: Declaratia pe propria raspundere a contribuabilului: Continut si documente justificative.
Norme metodologice Cod fiscal :
-Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal)
În ceea ce priveşte copiii aflaţi în întreţinere, la această declaraţie contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa şi adeverinţa de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.

-Contribuabilul va prezenta platitorului de venituri din salarii documentele justificative care sa ateste persoanele aflate in intretinere, cum sunt: certificatul de casatorie, certificatele de nastere ale copiilor, adeverinta de venit a persoanei intretinute sau declaratia pe propria raspundere ,hot.de divort si altele. Documentele vor fi prezentate in original si in copie, platitorul de venituri din salarii pastrand copia dupa ce verifica conformitatea cu originalul.

Daca fostul sot nu locuieste in tara , nu lucreaza cu contract de munca si nu trimite bani copilului nu mai beneficiez de deducere?Multumesc.
Nu trebuie sa prezentati la societate decat hotararea de divort prin care va este incredintat copilul spre crestere si educare.
Prin acest act dovediti ca aveti copilul in intretinere. Nu mai este nevoie de declaratia tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala dupa divort Vicky1 Vicky1 Stiti cumva cum trebuie procedat pentru ca mama careia i-a fost incredintat minorul, in urma hotararii de divort, sa beneficieze de deducerea personala pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia contribuabilului alexandru andra alexandru andra Buna ziua Ce acte imi trebuie sa anexez la declaratie contribuabilului-deducere salarii- daca nu sunt casatorita si am un copil minor? Multumesc (vezi toată discuția)
Deduceri personale copil ionemari ionemari sotul meu nu a primit de la locul de munca unde este angajat pana acum deduceri personale pentru copilul nostru de 8 luni, pe fluturas scriind ca are 0 ... (vezi toată discuția)