avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

buna seara!!!as dori sa aflu si eu un raspuns la o intrebare...problema sta in felul urmator:tatal meu inainte de a muri a facut un contract de vanzare cumparare cu fratele meu prin care a trecut casa pe numele lui.eu atunci nu aveam varsta de 18 ani si nu am fost inclusa in acest contract...dar acest contract are o cluza prin care parintii mei erau lasati sa stea intr-o parte a casei pana cand vor deceda.atunci eu eram in grija parintilor...specific ca mama traieste inca...acum eu avand o familie ,nu am unde locui si am fost data afara de ei(mama si fratele)pe motiv ca" este casa lor".am vreun drept legal la aceatsa casa????este vreo speranta????p
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:43, 13 Octombrie 2010
Da categoric ca ai un drept la partea ta din casa si respectiv 50% dupa moartea mamei tale daca nu mai exista alti frati sau surori. In momentul actual tu ai din punct de vedere legal dreptul la 25% fratele la 25% iar mama ta la 50% . Trebuie insa sa ataci in instanta contractul de vanzare cumparare intre tatal tau si fratele. Vei primi cu siguranta un raspuns cu legea exacta , dar fi sigura ca 100% ai un drept la partea ta din casa ....
un raspuns cu legea exacta
este urmatorul:
In prezent proprietar este fratele dvs.
Angajati-va un avocat sa atacati contractul de vanzare-cumparare in instanta, in temeiul reductiunii liberalitatilor excesive, daca puteti demonstra ca in fapt, vanzarea a fost o donatie deghizata - adica daca stiti ca fratele dvs. nu le-a dat parintilor bani pt casa. Aveti posibilitatea sa recuperati rezerva succesorala pt masa succesorala a tatalui dvs. ( daca imobilul era bun comun cu mama dvs., ea isi pastreaza jumatatea ei, si cealalta jumatate intra in masa succesorala a tatalui). Rezerva dvs. este o treime din acea jumatate. Deci ati recupera cota parte a dvs. de pe urma tatalui.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Mostenire donata Dafina Dafina Buna Ziua, Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu a murit in 2001. S-a facut succesiunea la vremea respectiva iar eu si fratele meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)