avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intretinere viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intretinere viagera

.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Deziree, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deziree , utilizator 01:23, 13 Octombrie 2010
Haideti sa incercam sa deslusim problema.

Daca jumatate e data "prin contract" fratelui cel mare, cealalta jumatate este a dvs., ce succesiune sa mai dezbateti?

Intelegem ca proprietatea e la tara, ca doar acolo se poate construi in prezent asa, fara autorizatie de constructie, deci, fara acordul co-proprietarilor. Dar, ce co-proprietari daca de fapt fondurile sunt vecine?

De asemenea nu ar trebui sa fie minori in succesiune, pt ca, in lipsa parintilor dvs., culegeti dvs. cu cei 2 frati. Dar revin, care mostenire?
Asa ca hartia de la primarie nu se stie la ce foloseste.

In fine, asteptam mai multe detalii de la dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Deziree, utilizator
Mda, e greu de dat un raspuns cand nu avem toate datele.

Pare ca a construit abuziv.

Nu stim ce contract are pentru jumatatea lui, nu stim ce act are pt minora, as presupune ca un testament, pt ca altfel pt ce ar avea nevoie de la autoritatea tutelara de instituirea curatelei? ca alt act de la primarie nu are ce astepta...

De mentionat ca procura de acceptare puteti sa o faceti si la consulatul roman, e mai convenabil ca nu o mai apostilati. Dar, repet, acceptare a carei succesiuni, pt ca daca aveti contracte fiecare ( el nu stim de care, dvs. si celalalt frate de intretinere) nu mai exista masa succesorala.

Mai avea ceva bunica?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Deziree, utilizator
Cred ca s-a renuntat atunci la mostenirea dupa bunic.

De partea dvs. nu are cum sa se atinga - e intabulat, e ok.
Cu camerele respective, daca sunt pe partea dvs., legea spune ca, conform accesiunii imobiliare artificiale, dvs. sunteti proprietari pe ele. Asa ca, aici ar fi de discutat. Dar nu poate intabula nimic ce nu ii apartine.

Iar partea lui, de ce nu a trecut-o pana acum pe numele fetitei? Daca nu a avut nici un act, inseamna ca partea lui intra in masa succesorala si nu are cum sa renunte el, pt ca, potrivit dreptului de acrescamant, beneficiati dvs. si fratele ( adica ceilalti mostenitori), nu vine minora in locul lui, ci va creste dvs. procentul.

Asa ca, in continuare pt mine e suspect. Poate maine mai primiti si alte raspunsuri pe forum si le deslusim mai bine.
Eu va recomand sa il trimiteti pe fratele mic la un alt notar si sa va convingeti ca minora nu are ce cauta in dezbaterea succesiunii ( decat daca i-a facut bunica testament ) si eventual sa mearga si la un avocat sa va mai indrume si il ajute sa solicite un extras de carte funciara, sa vedeti cine apare ca proprietar pt jumatatea fratelui cel mare.

Alte discuții în legătură

Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)
Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)