avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care sunt pasii pentru a afla daca pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care sunt pasii pentru a afla daca pot beneficia de pensie in urma activitatii lucrate ca miner?

Buna ziua/seara,

As dori un mic ajutor! Am nevoie de cateva informatii privind pensia de miner si cum aflu in ce categorie se incadreaza tatal meu pentru pensia de miner? Care sunt procedurile? Ce trebuie sa fac mai intai? Unde trebuie sa ma duc sa aflu informatiile necesare pentru a reusi sa il scot pe tatal meu la pensie ????

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 13 Octombrie 2010
Viviana_03 a scris:
Ca o mica paranteza, acesti 20 de ani de munca in minele de uraniu au fost calculati cu precizie de catre "conducatori", in speranta ca se vor prapadi saracii pana atunci, un fel de a spune "daca tu nu vrei, nu-i nimic! am mai mult pentru mine" :O

:) De data aceasta nu-i chiar asa. Daca tatal dvs. ar fi lucrat minim 20 de ani in mina, ar fi putut iesi la pensie la 45 de ani.

O seara buna si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare nistoran nistoran am o vechime de 18 ani si 3 luni in minerit subteran si 7 ani suprafata,voi fi disponibilizat cu 116,am 46 ani si 2 luni,voi iesi in pensie cand fac 20 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de virsta michela2013 michela2013 Buna ziua, tatal meu este nascut in 01.09.1951, are 44 de ani lucrati dintre care 19 ani in minerit ( subteran ) . As dori sa aflu cind se poate pensiona ... (vezi toată discuția)
Legea privind sistemul unitar de pensii publice tavutzza tavutzza Buna ziua,as dori sa aflu un lucru: Tata a implinit in 2 septembrie 45 de ani,a lucrat in mina, subteran peste 20 de ani,iar acum in 2 septembrie trebuie sa se ... (vezi toată discuția)