avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare la limita de virsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare la limita de virsta

Buna ziua, tatal meu este nascut in 01.09.1951, are 44 de ani lucrati dintre care 19 ani in minerit ( subteran ) . As dori sa aflu cind se poate pensiona definitiv . Precizez ca momentan se afla in pensie de boala . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:28, 20 Iunie 2013
poate sa se pensioneze anticipat in baza anilor de munca si contributie la fondul de pensii
1. Pentru cei 19 ani lucrati in subteran poate solicita oricand pensie pentru limita de varsta.

2. De la pensia de invaliditate (de care beneficiaza acum) poate trece numai la pensie pentru limita de varsta.

3. Sa mearga la Casa de Pensii sa solicite trecerea la pensia pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - activitate in subteran mincinosul mincinosul buna seara , am intrebare referitoare la pensionare, tatal meu are 31 de ani si 7 luni vechime in munca din care 16 ani lucrati in minerit, si implineste 56 de ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru a afla daca pot beneficia de pensie in urma activitatii lucrate ca miner? Viviana_03 Viviana_03 Buna ziua/seara, As dori un mic ajutor! Am nevoie de cateva informatii privind pensia de miner si cum aflu in ce categorie se incadreaza tatal meu pentru ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat / somer / pensionar druje druje Buna seara.Eu sunt disponibilizat din minerit cu data de 01.04.2010 si sunt in somaj pana la data de 01.04.2011.In luna martie fac 45 de ani si am 24 ani si ... (vezi toată discuția)