Buna seara.Eu sunt disponibilizat din minerit cu data de 01.04.2010 si sunt in somaj pana la data de 01.04.2011.In luna martie fac 45 de ani si am 24 ani si 7luni lucrati 100% subteran(grupa speciala).As dori sa stiu in ce fel ma afecteaza acest an de somaj tinand cont ca ies la pensie la 45 de ani?Mentionez ca eu pot iesi la pensie si pe caz de boala,fiind operat de ulcer duodenal si contactand o hepatita C de la sangele administrat in timpul operatiei .As dori un sfat:care pensie ar fii mai mare cea de boala sau cea anticipata la 45 de ani?Va multumesc si D-zeu sa va dea sanatate .Stima,Bogdan Stefan.
Perioada de somaj nu afecteaza cu nimic obtinerea drepturilor de pensie.
Intrucat ati lucrat in minerit mai mult de 20 de ani, anul acesta puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta, nu de pensie anticipata (pensiile anticipate pot fi solicitate cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, respectiv la 60 de ani, dar nu e cazul sa discutam despre ele intrucat iesiti la pensie acum).
Pensiile de invaliditate sunt, de regula, mult mai mici decat pensiile pentru limita de varsta.
Va multumesc mult!D-zeu sa va dea multa sanatate si cele mai mari bucurii!!!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensionare mineri
Ginodino
Buna ziua.
Am o mare nedumerire.Cu 1 iulie 2015 incetez activitatea ca miner subteran 100%.
Perioada lucrata ca si miner subteran 17-feb.1993-1 iulie ... (vezi toată discuția)