avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare mineri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare mineri

Buna ziua.
Am o mare nedumerire.Cu 1 iulie 2015 incetez activitatea ca miner subteran 100%.
Perioada lucrata ca si miner subteran 17-feb.1993-1 iulie 2015.Mentionez ca in aceasta perioada am avut 2 ani pensie boala,1.sept.2000-1 sept.2002.
Ce ma framanta pe mine,cu 1 iulie se aplica OUG 36/2013 si 76/2002.
Sunt nascut in 1969,am implinit 45 ani,daca nu imi iese vechimea de 20 ani subteran la calcularea dosarului de pensie,mi se trimite dosarul automat catre agentiile de somaj?
Si daca da atunci 1-2-3 sau cate zile sau luni ar mai trebui pentru a atinge 20 ani,cotizatia la somaj va fi tot grupa speciala sau normala?
Eu am citit cele 2 OUG-ri dar nu am gasit nimic despre stagiul de cotizare in aceeasi grupa de munca.
Cu toate ca de la birouri ni se spune ca somajul merge cu grupa speciala,ma indoiesc negasind negru pe alb scris undeva.Si asa pentru cateva zile sau luni ar trebui sa astept pensia undeva la 50-55 ani probabil.
In perioada 2001-2003 se scad foarte multe zile ,si acum trebuie recuperate + nemotivate,concedii neplatite,etc.De asta mie imi ies 20ani si 2 zile calculate la biroul personal la data 1 iulie 2015,dar la casa de pensii poate iese mai putin si nu mai pot face nimic atunci.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Vechime de muncă în mineritul de subteran transferați din germania în românia viomarmi22 viomarmi22 Nelămurirea mea constă în faptul că doresc să plec la muncă în Germania ca miner subteran în bazinul minier Ruhr având calificare și experiența ... (vezi toată discuția)
Grupa speciala pensionare Ceera Ceera Daca sotul meu are 20 de ani jumatede grupa speciala,si vreo 6 ani in conditii normale,nascut in 1969,lucrand ca miner subteran,cand poate iesi la pensie dupa ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat / somer / pensionar druje druje Buna seara.Eu sunt disponibilizat din minerit cu data de 01.04.2010 si sunt in somaj pana la data de 01.04.2011.In luna martie fac 45 de ani si am 24 ani si ... (vezi toată discuția)