avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii revenire la servici dupa CICC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

revenire la servici dupa CICC

pentru un copil nascut pe 15.01.2009 , mama lui cand revine la servici (prima zi de munca) dupa concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? pe 15.01.2011 sau 16.01.2011? primeste indemnizatie de crestere copil inclusiv pe 15.01 ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: lili2003stoica , utilizator 13:35, 29 Octombrie 2010
Revenirea la servici se face in ziua in care copilul implineste varsta de 2 ani adica pe 15.01.2011 dar cum aceasta zi o sa cada pe sambata incepeti serviciul in data de 17.01.2011 daca lucrati intr-o institutie unde sambata e zi libera. Pe 15.01.2011 nu mai primiti indemnizatia, se socoteste deja zi de lucru.
In lege scrie clar.."pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani".
CE INSEAMNA PENTRU TINE SIMONA CA "IN LEGE SCRIE CLAR"?
DA UN RASPUNS CONCRET: PE CE DATA ESTE PRIMA ZI DE LUCRU A MAMEI? MERSI
15.01.2011
AM GASIT IN SFARSIT RASPUNSUL CORECT:
OUG NR.148/2005 ACTUALIZATA LA 01.01.2009

Art. 11. - Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

DECI.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea concediului crestere copil florina-carmen florina-carmen conform carei legi sau ordonante,activitatea in campul muncii se incepe a doua zi de la implinirea varstei de 2 ani. (vezi toată discuția)
reintoarcere munca din ccc giugiuc giugiuc Buna ziua...am si eu o nelamurire....momentan sunt in CCC pana pe 5 august 2012...doresc sa stiu care este data la care trebuie sa ma intorc la munca? 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie pentru crestere copil dilema8 dilema8 As dori sa stiu daca, in situatia in care mama primeste indemnizatie pentru crestere copil, aceasta se poate intrerupe si si tatal poate primi ... (vezi toată discuția)