avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu masina inmatriculata in Bulgaria
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu masina inmatriculata in Bulgaria

aseara am avut accident cu un golf inmatriculat in bulgaria, el fiind vinovat. eu nu stiam cum e cu asigurarile celor inmatriculati in bulgaria si am zis sa mergem la politie. a zis ok dar ca trebuie sa-l astept sa termine tura. l-am astepat 2 ore, timp in care a mai dat cateva telefoane si s-a razgandit, ca nu mai vrea sa mearga la politie. am luat copie dupa asigurare, dupa buletin, nr de tel.
am sunat pe loc la politie sa intreb ce se intampla daca nu vrea sa mearga la politie si sa vina ei, eram aproape de sediul lor, dar nu au vrut sa se deplaseze au zis ca procedura este sa-l astepte 24 de ore sa declare accidentul.
am fost la politie si am facut declaratie.

acum intrebarea este daca el nu declara in 24 de ore ce se intampla sau ce trebuie sa fac eu? eu pot sa-mi repar masina? el are asigurare la vienna insurance group, cum ar trebui sa procedez?, nu cred ca se va duce la politie pt ca va ramane fara carnet si se va alege si cu niste amenzi frumoase.
Cel mai recent răspuns: ana.ana , utilizator 12:25, 13 Octombrie 2010
Asigurarile incheiate in Bulgaria opereaza strict pe teritoriul statului emitent
Politia a incheiat document constator al incidentului si eliberarea de dovada?
In situatia in care ,daca nu exista nici dovada emisa de organul constatator si nici intelegere amiabila,situatia este delicata si va obliga sa remediati prejudiciile suferite, pe proprie cheltuiala.
Daca ,cunoasteti datele de identificare ale faptuitorului,cu scopul recuperarii prejudiciului material aferent reparatiilor dovedit in conditiile legii,eventual puteti sa formulati plangere in instanta
El are carte verde de pe care am si primit o copie, am sunat la registrul asiguratorilor auto din Romania si mi s-a comunicat ca pe teritoriul Romaniei trebuie sa ma adresez ASIROM-ului care este corespondentul firmei din Bulgaria. Politia a constatat avariile si mi-a eliberat adeverinta de reparatie dupa ce am facut declaratia.
De la el am primit copii de pe asigurare, carte verde, talon si buletin.
Pentru a putea deschide dosarul de dauna la ASIROM trebuie sa mai am insa si o copie de pe procesul verbal intocmit de politie.
Ce pot face ca lucrurile sa decurga fara probleme?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
ana.ana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu probleme mihabingolina mihabingolina Buna ziua! Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecera de pietoni coroama coroama buna .la sfirsitu lui octombrie 2010, am fost lovit de un autoturism inmatriculat in bulgaria ,pe trecerea de pietoni,am 55zile ingrijiri medicale ,as dorii ... (vezi toată discuția)
Accident ana.ana ana.ana am avut accident cu o masina inmatriculata in bulgaria cu avarii usoare. nu am vrut sa completez documentele de intelegere amiabila pentru ca nu aveam ... (vezi toată discuția)