Buna ziua ,
Am nevoie de o parere avizata.
Acum doi ani de zile a murit bunicul meu(bunica a murit acum 3 ani de zile ) si astfel apartamentul a ramas in grija celor cinci copii.Doi dintre ei locuiesc in acel apartament si nu au de gand sa se mute sau sa vanda si sa imparta.Apartamentul este al celor cinci,fiecare avand o parte egala cu ceilalti.
Acum tatal meu vrea sa ii dea in judecata pentru ca are nevoie de acei bani.Ati putea sa imi spuneti ce ar fi de facut?Care sunt etapele si de ce acte are nevoie?
Va multumesc.
S-a dezbatut succesiunea? Daca nu s-a dezbatut , tatal dvs trebuie sa mearga cu o copie dupa certificatul de deces al bunicului(si/sau bunicii in cazul in care nu s-a dezbatut si succesiunea dupa bunica) la orice notar din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului si sa ceara dezbaterea succesiunii indicandu-i notarului toti mostenitorii cu adresele si datele exacte pentru a putea fi citati de catre notar.
Asta este primul pas. Dupa aceea , cand mostenitorii vor constientiza scriptic ca nu sunt singurii stapani pe ""plantatie"" se va schimba modul de dialog!
Succes!
B-)
Da,s-a dezbatut mostenirea.Fiecare are act propriu de proprietate cu 20% cota.
Acum tata vrea sa deschida actiune judecatoreasca(partaj succesoral parca se numea) impotriva celor doi care nu vor sa vanda.
Ati putea sa imi spuneti de ce acte are nevoie si ce ar trebui sa faca?Poate si cat l-ar costa in mare.
Am inteles ca nu este necesara prezenta unui avocat ,ar fi preferabil sa isi limiteze costurile pe cat posibil.
Sau poate daca ar gasi un avocat mai ieftin :-<
Trebuie sa va adresati la instanta si nu cred ca o sa fie chiar ieftin procesul...
Daca v-ati fi inteles ar fi fost ieftin.
Ganditi-va cum va veti judeca daca fiecare din cei 5 vor cere atribuirea in natura a imobilului sau doar 4 si se vor bate intre ei...
Daca se vor bate procesul poate dura si 2 ani in prima instanta si apoi, in caile de atac inca 2-3 ani...
Succesiune
maria_corina29
buna ziua, bunicul meu a murit in 2006 iar bunica in 2012 ian. Au 2 mostenitori tata si sora lui. au de impartit o casa de paianta de 30 mp, curtea de 600 mp ... (vezi toată discuția)
Succesiune!!!
xcarface
As avea si eu o intrebare mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa vand apartamentu singuri mostenitori sunt eu si tatal meu apartamentul e pe numele lu mama ... (vezi toată discuția)