avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune!!!

As avea si eu o intrebare mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa vand apartamentu singuri mostenitori sunt eu si tatal meu apartamentul e pe numele lu mama mea as vrea sa stiu daca il pot vinde fara succesiunea dezbatuta si daca nu pot fara ce acte am nevoie si cam cat ma costa
Cat va costa intrabati la notar, ca depinde de onorariu etc.
Dar e clar ca va va costa mai mult decat acum 1 an si ceva, caci mai aveti de plata o taxa catre stat pentru ca nu v-ati dezbatut succesiunea in termen de 2 ani.

Nu, nu puteti vinde fara dezbaterea succesiunii... daca s-ar putea, cati fraieri ar mai da bani pe acesta dezbatere care nu ar folosi la nimic? :-/

De asemenea, nu cred ca puteti vinde fara tata.
mergeti la notar si numai dupa deschiderea succesiunii , vi se elibereaza certificatul de mostenitor si veti putea vinde

av. vasilescu
problema e de bani eu mai mult de asta intrebam . ma interesa cel mai mult cam ce tre sa am la mana ca sa fac ante contractu de vanzare cumparare dupaia odata ce am avansu in mana imi permit sa fac si restu
Ahntecontractul nu e vanzare si il puteti intocmi fara sa aveti vreun act...
Ati intrebat daca puteti vinde fara dezbaterea succesiunii, nu daca puteti promite sa vindeti.

Asa incat, puteti incheia antecontract fara sa aveti dezbatuta succesiunea.
xcarface a scris:

As avea si eu o intrebare mama mea a murit acum 3 ani si vreau sa vand apartamentu singuri mostenitori sunt eu si tatal meu apartamentul e pe numele lu mama mea as vrea sa stiu daca il pot vinde fara succesiunea dezbatuta si daca nu pot fara ce acte am nevoie si cam cat ma costa

Puteti proceda la dezbaterea succesiunii la notar sau la instanta.Daca nu sunt probleme litigioase intre mostenitori va poate costa mai ieftin la instanta decat la notar.Cautati un avocat in localitatea din care sunteti.
Asa aflati cat va costa la instanta.Nu e o suma fixa.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Intabulare cu probleme, cred!!! cociobea cociobea Am cumparat de curand o casa+teren de la un anume domn care la randul lui a cumparat-o de la alt domn iar abia acesta a cumparat-o de la proprietar toate ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)