avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Radio online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Radio online

Salut , am si eu o mica intrebare si as fi bucuros ca macar aici sa gasesc un raspuns :)

Am deschis un radio pe internet , serverul e in UK si ascultatori sunt din Romania intr-un cerc restrans cel putin momentan , as dori si eu sa stiu daca imi trebuie liceenta si daca trebuie sa platesc taxe , mentionez ca sunt persoana fizica nu SC si este non-profit , adica nu am reclame sau altele pe care sa percep comisioane , si acum vine si intrebarea mea :

Daca trebuie sa platesc taxe [CNA , Drep de autor , sau care mai sunt] unde si cam cat m-ar costa pentru ca bani din asta nu fac ,

Daca pe persoane fizice se dau liceente sau trebuie neaparat sa devin SC .

Daca cineva asculta radioul meu si nu am liceenta [asta in cazul ca-mi trebuie] ce sanctiuni se dau.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:36, 27 Ianuarie 2008
Fiind un radio online in ochii legii nu sunteti un radio, deci nu va trebuie licenta.

In ceea ce priveste distributia de continut muzical, trebuie sa platiti un timbru muzical.

Totusi, daca ascultatorii dvs sunt formati doar dintr-un cerc restrans de prieteni si familia, nu se considera ca activitatea dvs sa fie distributie neautorizata de materiale protejate de dreptul de autor.
Art. 7. - Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creaţie intelectuală în domeniul literar, artistic sau ştiinţific, oricare ar fi modalitatea de creaţie, modul sau forma concretă de exprimare şi independent de valoarea şi destinaţia lor, cum sunt:

c) compoziţiile muzicale cu sau fără text;


partea urmatoare nu va intereseaza decat daca urmeaza sa preluati emisiuni din posturi de radio deja existente
Drepturile organismelor de radiodifuziune şi de televiziune

Art. 113. - (1) Organismele de radiodifuziune şi de televiziune au dreptul patrimonial exclusiv de a autoriza, cu obligaţia pentru cel autorizat de a menţiona numele organismelor, următoarele:
a) fixarea propriilor programe de radio sau de televiziune;
b) reproducerea propriilor programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport;
c) difuzarea propriilor programe de radio sau de televiziune fixate pe orice fel de suport, prin vânzare, închiriere, împrumut sau prin orice alt mod de transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit;
d) retransmiterea propriilor programe de radio sau de televiziune prin mijloace fără fir, prin fir, prin cablu, prin satelit sau prin orice alt procedeu similar, precum şi prin orice alt mod de comunicare către public;
e) comunicarea într-un loc accesibil publicului, cu plata intrării, a propriilor programe de radio sau de televiziune;
f) adaptarea propriilor programe de radio sau de televiziune fixate pe orice tip de suport;
g) importul pe teritoriul României al copiilor legal realizate de pe propriile programe de radio sau televiziune, fixate pe orice tip de suport.

(2) De asemenea, organismele de radio şi de televiziune au dreptul patrimonial exclusiv de a împiedica importul de copii realizate fără autorizarea lor, de pe propriile programe de radio sau de televiziune, fixate pe orice tip de suport.

(3) Drepturile prevăzute la alin. (1) şi (2) se transmit prin cesiune exclusivă sau neexclusivă, în condiţiile prevăzute pentru dreptul de autor la art. 41 şi 43.

(4) Dispoziţiile alin. (1) lit. f) nu se aplică atunci când importul este făcut de o persoană fizică, fără scopuri comerciale.

Art. 114. - Durata drepturilor prevăzute în prezentul capitol este de 50 de ani, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a avut loc prima emitere sau transmitere a programului organismului de radiodifuziune şi de televiziune.

Art. 115. - Difuzarea unui program de radio ori de televiziune fixat pe orice fel de suport, ulterioară primelor difuzări, nu mai necesită autorizarea titularului drepturilor conexe decât pentru închiriere.

Art. 116. - Dispoziţiile cuprinse în art. 33, 34 şi 38 se aplică prin analogie şi organismelor de radiodifuziune şi de televiziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - online / plagiat enisirin enisirin Ce metode se gasesc pentru a sanctiona folosirea si preluarea fara precizarea unui surse pentru creatiile proprii?Imi puteti indica va rog o lege sau vreun ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pt furt intelectual just.rain just.rain O opera muzicala comuna a fost inregistrata la ucmr numai de catre unul din compozitori. Ceilalti ar dori sa stie cum ar trebui sa procedeze pt a li se ... (vezi toată discuția)
Drepturi youtube zizi_laura zizi_laura Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am ... (vezi toată discuția)