avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare judecatoreasca

Am castigat in instanta dreptul de a mi se recalcula pensia.As dori sa stiu de ce instanta precizeaza ca drepturile retroactive pe care le am sunt din 2006 si nu din 1995 cand am fost pensionata si s-a luat in calcul numai cartea de munca, deci salariul de baza, nu si statele de plata, in care erau incluse acordurile mentionate in adeverintele eliberate de institutiile in care am lucrat si care au fost admise si luate in calcul de catre instanta?Multumiri anticipate tuturor celor care imi dau o mana de ajutor sa-mi clarific aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:11, 15 Octombrie 2010
daca nu sunteti multumita de hotararea instantei si daca mai sunteti in termen formulati recurs; daca ramane definitiva si irevocabila la recalcularea pensiei se va avea in vedere numai perioada de dupa 2006 si numai in baza cartii de munca asa cum a dispus instanta.
avocat Cristina Popescu
probail instanta a avut in vedere prescriptia pentru ce aveati de primit inainte de 2006.
Instanta a luat in vedere adeverintele, casa de pensii a luat in calcul doar sumele din cartea de munca, tocmai acesta a fost motivul pt. care m-am adresat instantei si am castigat.Ceeace nu inteleg este de ce plata ceruta de instanta retroactiv se refera doar din data de 18/05/2006(asa scrie in hotarare) si nu s-a luat in calcul data cand am fost pensionata, respectiv 21/07/1994.Multumesc pentru raspunsuri.
Instanta nu putea sa va acorde drepturi din 1994, ar fi incalcat termenul general de prescriptie de 3 ani reglementat prin art. 3 din Decretul nr. 167/1958.
banuiesc ca cererea de chemare in judecata a fost introdusa la data de 18.05.2009 ,fapt pentru care tinand cont de termenul de prescriptie general care e de 3 ani pentru toate sumele de dinainte de 18.05.2006 a intervenit prescriptia si nu se mai acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri recalculare pensie liviu tripon liviu tripon A. la recalcularea pensiei, 1. decretul nr 46 / 1982 2. retributia suplimentara pentru orele prestate sistematic peste programul normal de lucru, ... (vezi toată discuția)
Pensie de serviciu DRAGO7 DRAGO7 La data de 3-12-2001 m-am pensionat din functia de Controlor Financiar al Curtii de Conturi Hunedoara. Deoarece am fost plecat din tara,la data de ... (vezi toată discuția)
Pensii - grupe de munca gica104 gica104 persoana pensionata in iunie 2006. la stabilirea vechimii nu au fost luati in calcul o diferenta de 7 ani grupa 1. adeverinta noua, cu periada calculata ... (vezi toată discuția)