A. la recalcularea pensiei,
1. decretul nr 46 / 1982
2. retributia suplimentara pentru orele prestate sistematic peste programul normal de lucru, conform cu prevederile Legii 57 / 1974 si decret 100 / 1976
3. sporul pentru conditii grele de munca, conform Contractului Colectiv de Munca, anexa 1.3
intra la stabilirea bazei de calcul???
B. daca adeverintele aufost aduse si depuse in aceasta luna(iulie 2009), beneficiez de plata retroactiva a diferentelor rezultate (am inteles ca ordonanta 4 / 2005 a fost prelungita cu legea 262 / 2008 cu doi ani) ???
Va multumesc
A. Potrivit mentiunii de la pct. VI din anexa O.U.G. nr. 4/2005, orele suplimentare nu sunt avute in vedere la recalcularea pensiei. Sporul pentru conditii grele, da!
B. Beneficiati de drepturi de pensie platite retroactiv conform termenului general de prescriptie de 3 ani.
Respectiv, chiar daca ati depus adeverinta in iulie 2009, vi se vor calcula si plati diferente din 1 august 2006 pana in 1 august 2009.
Va multumesc pentru raspuns. Sper ca cei indreptatiti sa stie de plata retroactiva a drepturilor.
Ceea ce nu am inteles eu este raspunsul la punctul A 2, respectiv neintrarea in calcul a orelor prestate PESTE PROGRAMUL NORMAT DE 8 ORE ZILNIC, ore care au fost platitedap AU FOST SI IMPOZITATE. Oricum eu va multumesc inca odata si va mai rog doar sa imi indicati si legea si articolul carereglementeaza termenul general de prescriptie. Cu toata stima, L. Tripon
Este vorba despre art. 7, alin. (5) din O.U.G. nr. 4/2005, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 262/2008. Mai jos aveti intreg alineatul, din programul legislativ:
"Cererile prevăzute la alin. (3) se soluţionează în termenul prevăzut la art. 86 din Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, drepturile modificate acordându-se prin derogare de la prevederile art. 95 şi 169 din Legea nr. 19/2000, cu modificările şi completările ulterioare, de la data plăţii drepturilor recalculate, stabilită potrivit prevederilor art. 3, cu respectarea termenului general de prescripţie, calculat începând cu luna înregistrării cererii."
Drepturile recalculate vi se acorda de la data etapei de evaluare iar de diferentele de pensie veti beneficia cu respectarea termenului general de prescriptie de 3 ani, termen prevazut in Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva.
Drepturi pensie
masi
Tata a dat in judecata casa de pensii si a obtinut o hotarare definitiva prin care casa de pensii e obligata sa-i recalculeze pensia.dupa ce a aparut hotararea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei
sweet
in urma cu 8 luni am depus .pentru tatal meu ,la casa de pensii cateva adeverinte de la firmele unde a lucrat ,adeverinte ce cuprindeau sporuri de noapte ... (vezi toată discuția)