avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea112+legea Voiculescu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea112+legea Voiculescu

Buna ziua! Este vorba de un apartament cumparat in 1997 cu legea 112. Prin 2001 au aparut niste mostenitori care au dat in judecata pmb si pe 2.12.2008 au obtinut la Curtea de apel solutie def si irev.,anularea actului de donati catre stat . Din cate stiu eu, logic ar fi urmat o noua judecata cu cumparatorul (L112) si s-ar fi ajuns la comparatie de titluri. Asta nu s-a mai facut si intre timp a aparut Legea Voiculescu.(sau cel putin nu s-a primit nicio citatie) Intrebarea mea este: pot vinde acest apartament? Mentionez ca am intrebat 2 notari si nu au stiut ce sa-mi spuna. Multumiri anticipate1
Cel mai recent răspuns: Proprietar nationalizat , utilizator 11:05, 14 Octombrie 2010
citat din articolul dnei Avocat Raluca A. Niculescu-Gorpin, publicat ieri pe hotnews.ro:
"Ori, pana cand legislativul va pune in miscare o noua legislatie, primii obligati sa tina cont de decizia CEDO in cazurile pilot sunt judecatorii, care, incepand de astazi, trebuie sa o aplice. Iar in decizie se scrie negru pe alb ca toate autoritatile romane, adica si instantele, sunt obligate sa aplice solutia cea mai rapida si care repara in cel mai echitabil mod dreptul de proprietate incalcat. Ori aceasta solutie este data chiar de Art. 1 din Protocolul nr. 1 care poate fi invocat in aceste procese. O solutie care scoate din ecuatie si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii, si, mai ales, Fondul Proprietatea."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare sentinta Marta Tot Marta Tot Apelez la dvs. pentru eventuale solutii in urmatoarea speta : Intr-un proces de revendicare printre partile reclamate se afla PMB, ca si chemat in garantie. ... (vezi toată discuția)
Case nat legea112 revendicate de culte raressi raressi salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte (vezi toată discuția)
Act revendicare 480 c civ/ leg 112/ leg voiculescu 1/2009 dumitru2000 dumitru2000 - X chirias cumpara in 2006 un imobil de la stat in baza legii 112 - Y \"fostul\" proprietar, a \"beneficiat\" de confiscarea imobilului in 1980 cand a ... (vezi toată discuția)