avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case nat legea112 revendicate de culte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case nat legea112 revendicate de culte

salut daca stie cineva daca legea 1 sau voiculescu se aplica si caselor rev de culte
Cel mai recent răspuns: raressi , utilizator 20:57, 2 Februarie 2011
Nu este cazul sa repetati la nesfarsit intrebarea! Fiti mai explicit si va raspund ....
Daca casa este cumparata pe baza legi 112 legea voiculescu se aplica daca cei care revendica nu sunt persona fizica apartin unui cult religios care am anteles ca au o lege speciala.multumesc
Acea faimoasa lege voiculescu se refera strict la persoanele fizice care au stat cu chirie in case nationalizate si revendicate de fostii proprietari!
Dar noi suntem vechi cirisi am cumparat casa cu legea 112 dar cei care revendica nu sunt persona fizica sunt un cult religios.Asta va antrebam daca legea voiculescu se aplica la toti cumparatori pe legea 112 inclusiv cei revendicati de culte.MULTUMESC
Daca acea persoana juridica a revendicat in termenele prevazute atat in Legea nr.112/1995, cat si in Legea nr.10/2001, atunci revendicatorului trebuie restituita proprietatea. "Legea Voiculescu" este un fel de act normativ care incearca sa repare o nedreptate facuta chiriasilor care locuiesc in acele case nationalizate. Problema apare in momentul cand se face dreptate chiriasilor, fiind neindreptatiti fostii proprietari. Asta ar fi un motiv pentru care legea respectiva nu se pune in aplicare!

Alte discuții în legătură

Legea 112 aura123 aura123 Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie si nu stiu clar in ce directie trebuie sa ma duc .#-o Este vorba despre un apartament cu 3 camere intr-un bloc ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)
Casa cu legea 112 teoma teoma Buna ziua veau sa cumpar o casa care a fost luata de fostul chirias prin legea 112. au trecut cei 10 ani de cand a cumparat-o, deci ar avea voie. are ... (vezi toată discuția)