La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la revendicarea de terenuri din alta localitate.
la al diolea termen de judecata sa observat acest lucru si i sa p in vedere sa aduca procura care sa se refere direct la imobil. aceasta a fost depusa la al teilea termen fara ase consemna in incheierea de sedinta.
.
IN CINCI TERMENE NU S A DEPUS TITLU DE PROPRIETATE A FOSTULUI PROPRIETAR PE CARE INSTANTA LA CERUT.
in actiune a revendicat tot imobilul, la al patrulea termen a renuntat si a revendicat doar un apartament cumparat in 2007 cu plata in rate si o garsoniera aflata la mansarda care este ocupata cu contract de inchiriere.(mentionez ca, bucataria a fost compartimentata de i.c.r.a.l din fosta spa;latorie a imobilului care este spatiul comun asa cum reiese si din contractul de vanzare cumparare a apartamentului situat la acelasi nivel.
ESTE PROCEDURAL SI LEGAL ACEASTA SITUATIE ? VA MULTUMESC
Actiunea in revendicare este imprescriptibila. Pentru a i se opune prescriptia achizitiva trebuie sa fie indeplinite conditiile unei posesii utile, netulburate, sub nume de proprietar.Au mai fost astfel de incercari. Trebuie vazuta exact situatia dvs.Care este istoricul imobilului?Mai exact ce s-a intamplat in toata aceasta perioada.Sunt inca opinii divergente pe aceasta tema.Ce va intereseaza exact?Care este cazul concret?
Un imobil nationalizat in baza D 92 1950 cu mai multe apart.O parte au fost vandute si achitate integral in B L 112,/1995, altele au fost vandute in baza L 10/2001 in rate si ahitate cca.40%,. Alta categorie au facut dosar ptr .cumparare in B l 10/2001 si sa depus la D.A.F.I din anul 2005, insa datorita unor interese mai presus de vointa lor aceste acte NU sau perfectat nici pana azi. S a facut reveniri si verificari in vederea cumparari apart. s a adus de la P.M.B. adrese ca, imobilul Nu se afla pe nici un rol al instant. si nici NU este revendicat, insa D.A.F.I. a amanat in mod nejustificat. La inceputul anului 2009 februarie o parte din ap. au fost revendicate in baza art 480. c. civ si sa notificat si la P.M.B.( atentie imobilulu in 1950 apartinea unui singur propietar care avea doi copii de 3 si 5 ani care au plecat in Franta ) cel care il revendica sustine ca , mama lui decedata era sora cu proprietatu imobilului #-o MENTIONEZ CA, A REVENDICAT DOAR AP. CARE NU SAU INCHEIAT ACTELE DE V/CUMP ,CELE CARE NU SUNT VANDUTE, SI UN AP CARE A FOST VANDUT IN BAZA l10/2001 CU PLATA IN RATE SI ACHITAT DOAR 40 %X-( MULTUMIM LUI Dna ILEANA prt raspuns si celorlalti Ce sanse sunt ????.
multumim D fgs . IN ACELASI IMOBIL,
in cazul in care sar restituii in natura spatiile revendicate, atunci aceste spatii revin in situatia juridica avuta inainte de nationalizare.? SE POATE REVENDICA SPATII COMUNE DIN IMOBIL . Daca sunt mai mult ap. cumparate in baz l 112/95, si NU au fost revendicate. de "mostenitorul "revendicator. (se poate revendica o parte din pod, se poate revendica spalatoria si uscatoria de la mansarda daca as a afost din costructie imobilul sunt spatii comune ale imobilului. ?
Situatia este urmatoare "mostenitorul " revendicator a revendicat: 1. O PARTE DIN POD (a numito mansarda) care sustine ca are statut de locuinta cca.29m2 ,(tavan este tabla acoperisului), aici locuieste fara contact de inchir. o persoana cu copilul de 8 ani care au amenajat pentru sa locuiasca (chiar la intrarea in pod.)
2. SALATORIA SI USCATORUL de la mansarda (tavan este podul) inainte de nationalizare era folosit de locatarii imobilul;ui. (spatiul comun) Dupa nationalizare, sistemul administrativ a transformat spatiul comun in spatiul locuibil compus din una camera,bucatarie si wc.in carte locuieste o familie,( singuri care NU a reusit sa incheie cotractul de cump in baza L112, care a facut demersuri din 2005 la A F I.cu nr . de inregistrare,a facut revenirii insa au fost amanati in mod nejustificat aceste acte nu sau perfectat nici pana azi Lcuinta nu a fost notificata si nici revendicata pana in 2009).
3.UN APARTAMENT DE LA PARTER. in revendicare a aratat ca, este ocupat cu contr. de inhiriere. In realitate este cunparat in baza L112/95, din anul 2008.
CE SE POATE FACE ? SE POATE FACE CERERE DE INTERVENTIE SI CINE? PENTRU PCT 1 SI 2 SE POATE INVOCA SPATIUL COMUN CARE NU SE POATE REVENDICA ? VA MULTUMIM PENTRU SFAT.
1. sa intelegem deci ca exista totusi o actiune in revendicare, deschisa de sora proprietarului. daca cei doi copii ai fostului proprietar sunt in viata sau au descendenti, atunci sora decedatului fost proprietar nu poate in mod normal cere imobilul. deci trebuie vazut daca certificatul de mostenitor sau de calitate de mostenitor este o.k.
2. pe legea 10/2001 nu se poate cumpara nimic, deci ceva nu este in regula cu mentiunea dumneavoastra ca ar fi dosare depuse pentru cumpararea apartamentelor in baza acestei legi.
3. avand in vedere ca este actiune de revendicare sau notificare depusa, vanzarea pe l.112 este blocata pana la solutionarea acestor proceduri, deci interesele nu pot fi decat de protejare a membrilor comisiei de aplicare a l.112, care ar avea de suferit daca in aceste conditii ar vinde apartamentele. ca mai sunt si alte interese in joc nu exclud, dar mi se pare normal ca in situatia data cei din comisie sa nu finalizeze vanzarea.
4. termenul de prescriptie de 30 de ani nu este operant pentru ca exista cel putin prezumtia ca statul si-a insusit abuziv posesia imobilului, avand in vedere ca d.92/1950 era si este neconstitutional in raport cu constitutia din 1948!