avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVENDICARE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVENDICARE IMOBIL

STIMATI UTILIZATORII ROG UN SFAT TEMA R E V E N D I C A R E . IN FEBRUARIE 2009 SA REVENDICAT UN IMOBIL IN BAZA ART 480,481 DE CATRE " NEPOTUL ? "FOSTULUI PROPRIETAR.

ISTORIC PROPRIETAR. CASATORIT A AVUT DOI COPII, DUPA DECESUL PROPRIETARULUI ,SA FACUT SUCCESIUNEA(1945) . CARE SA IMPARTIT LA CEI DOI COPII SI SOTIE DUPA SUCCESIUNE UNUL DIN COPII A DECEDAT CELALALT DIN CASATORIE A REZULTAT DOI COPII CU CARE A PLECAT DIN TARA (DIN SPUSELE UNUI VECIN CARE A CUNOSCUT FAMILIA SI CARE A CUMPARAT UN APARTAMENT DIRECT DE LA PROPRIETAR (SOTIA DECEDATULUI} IN 1956, CARE NU A FOST NATIONALIZAT.

IMOBILUL ERA COMPUS DIN 5 APARTAMENTE DIN CARE 4 AU FOST NATIONALIZATE D. 92/1950. ACESTEA AU FOST COMPARTIMENTATE DE I.C R.A.L.IN 6 SPATI LOCATIVE 5 AU FOST VANDUTE CONF.L.112 .UN SPATIUL LOCATIV TIP GARSONIERA CONF 3 .SITUAT LA ACELASI NIVEL CU APARTAMENTUL (CARE NU A FOST NATIONALIZAT), ESTE OCUPAT CU CONTRACT DE INCHIRIERE (BUCATARIA ESTE DIN FOSTA SPALATORIE A IMOBILULUI CARE ERA PARTI COMUNE SI CU APARTAMENTUL NENATIONALIZAT).

"NEPOTUL" SUSTINE CA MAMA (DECEDATA) ERA SORA PROPRIETARULUI .

ESTE LEGALA REVENDICAREA IMOBILULUI IN BAZA ART.480 SI 481.? DACA REVENDICAREA A FOST FACUTA IN 2009, SI PANA ATUNCI NU A FACUT NICI O NOTIFICARE IN BAZA LEGI 10/2001
CE ACTE TREBUIE SA DEPUNA "NEPOTUL" PENTRU A SE DOVEDI CA,EL ESTE NEPOTUL LEGAL?
CE ACTE TREBUIE SA DEPUNE SA DEMONSTREZE CA, COPII PROPRIETERULUI NU A AVUT COPII ?
CE SANSE ARE CHIRIASUL?
VA MULTUMESC PENTRU SFATURII







Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 17:01, 17 Iunie 2009
Nu stiu in ce masura se mai poate face ceva, insa oricum incercati, dar sub indrumarea unui avocat.
Trebuiau respectate dispozitiile Legii 10/2001, dupa opinia mea.
Actiunea in revendicare pe dreptul comun este inadmisibila in cazurile in care reclamantul a avut deschisa calea unei cereri pe Legea 10/2001.

Chiriasul poate face cerere de interventie in proces in interesul piritului ( statul ) si astfel va avea cunostinta de tot ce se intrumenteaza in cauza, va putea participa la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de proprietate mostenire-vinzare sandry sandry ACTIUNE IN CONSTATARE proprietarului unui case cu etaj cu 2 apartamente din care unul nationalizat(L.134/1949) si vindut in baza .L.112/1995 in anul ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Principiul autoritatii de lucru judecat sandry sandry buna ziua un imobil cu doua apartamente din care unul nationalizat si vindut in baza legii112/1995 in anul 1997. -proprietarul celuilant apartament care ... (vezi toată discuția)