avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil legea 112

Buna ziua. As dori sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Dorim sa cumparam un apartament. Stim despre el ca a fost achizitionat de proprietar in primii ani dupa 1990 si ca nu a avut voie timp de 10 ani sa-l vanda. Proprietarul a decedat si noi ducem tratative de la fiica acestuia, care este unic mostenitor. Aceasta sustine ca la primarie imobilul apare ca nefiind revendicat, apartamentul face parte din corpul B al cladirii si a fost revendicat numai corpul A. Ce garantii avem ca nu vom avea probleme cu revendicarea imobilului? daca pana acum nu exista actiune de revendicare mai putem avea probleme?ne-am interesat la o banca pentru credit si au spus ca nu se stie, putem avea probleme oricand cu mostenitorii celui care putea sa revendice.
MULTUMIM ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: cristeo , utilizator 17:11, 13 Iunie 2008
Termenul pentru revendicarea imobilelor pe legea 10/2001 a expirat in februarie 2002. Daca pana la aceasta data nu a fost inregistrata nici o cerere la Primarie, nu mai aveti de ce sa va faceti griji.
Daca exista vreun proprietar sau mostenitorii acestuia (plecati din tara, de ex), se face revendicare pe dreptul comun si castiga, cine isi va face griji? E posibil sa fie inadmisibila, dar vedem pe 2 iunie.
CRed ca se va decide ca sunt inadmisibile.
In toate cazurile, cumparatorul de buna credinta... asta e! Eu cred ca se aplica acest principiu in cazul in care este admisibila o astfel de actiune pe drept comun si chiar se va admite.
Asa incat, despagubiri prin echivalent!!! Pentru revendicator! Maxim!

Referitor la termenul legii 10, februarie 2002? :(
Multumesc mult pentru informatii. Dar cum nu sunt de specilitate, nu sunt lamurita. Exista riscuri daca o sa cumparam aceasta casa?Daca nu a fost formulata pana acum o cerere de revendicare? Mai poate cineva sa revendice acum casa?
Asteptati macar pana in 02.06. poate da Inalta Curte o decizie si atunci se va lamuri problema definitiv.
Daca se amana din nou, va depinde doar de hazard, pentru ca unele instante au admis cererile de revendicare si au anulat contractele de VC aparute in baza L112 si chiar pe cele subsecvente, chiar in situatia in care cumparatorii au fost de buna credinta.:(

Alte discuții în legătură

Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)
Casa cu legea 112 teoma teoma Buna ziua veau sa cumpar o casa care a fost luata de fostul chirias prin legea 112. au trecut cei 10 ani de cand a cumparat-o, deci ar avea voie. are ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)