avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in evacuare sau cu executorul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in evacuare sau cu executorul?

Buna ziua,

Am un contract autentic de vanzare cumparare in baza caruia am instrainat un apartament. Cumparatorul a platit un avans de 30% din pret si apoi avea de platit restul in rate egale. Evident ca nu a mai platit si acum trebuie sa il scot din apartament. In contract este trecut un pact comisoriu de gard IV. Trebuie actiune in evacuare sau pot sa merg la un executor judecatoresc care va rezolva treaba pentru mine? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
mihai.ion.mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 22:05, 13 Octombrie 2010
Eu as merge pe actiunea in evacuare.
da, evacuare.
De ce?
pt ca puteti sa il scoateti din casa doar in baza unei hotarari judecatoresti in care se dispune acest lucru.
pe baza contractului, nici un executor nu il va scoate din casa.
Multumesc. De asta imi ere teama...

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gradul iv. cum se procedeaza in continuare ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Salutare Speta este foarte simpla: avem un contract de vanzare cumparare incheiat pentru un imobil intre A (proprietar) si B (cumparator), care prevede ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gr iv - ce posibilitati am? DAYANA_Only DAYANA_Only Buna seara! In cazul pactului comisoiu de gr IV, stiu ca rezolutiunea oprereaza de drept, nefiind necesara punerea in intarziere a debitorului, instanta ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)