avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturare catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturare catre persoane fizice

Bună ziua,

Vă rog sa-mi spuneti daca eu, ca persoana juridica, ce montez sisteme de alarma pot factura marfa +manopera instalare cf. situatiei de lucrari catre persoane fizice şi incasarea facturii prin chitanţa . Este obligatoriu şi in acest caz de casa de marcat si eliberare de bon fiscal ????#-o

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 22:52, 13 Octombrie 2010
Da, este obligatoriu
Nu trebuie sa dati bon fiscal va incadrati la exceptii.

Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
l) serviciile de instalaţii, reparaţii şi întreţinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului;
o) efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;
OUG 28/1999
Sunteti convins ca sistemele de alarma se incadreaza aici? Eu nu stiu ce sa zic, insa am avut un client care monta camere si sisteme de supraveghere (oarecum asemanator cu ce face si userul) si in urma unui control a fost obligat sa isi achizitioneze casa de marcat...ce e drept, m-am prevalat fix de textul de lege invocat de dvs., dar au sustinut ca este de stricta interpretare, totusi asa a reusit sa scape de amenda deoarece "am crezut ca suntem exceptati"

Asa ca.....raspunsul meu se baza pe o oarece experienta anterioara :)
Nu sunt absolut sigur, clar tine de interpretare, dar legea spune "instalatii" fara a preciza natura lor, ori coroborand la asta scopul urmarit de legiuitor (inlesnirea desfasurarii activitatii pentru anumiti agenti ec.; diferentele intre ce face un instalator si un montator de sisteme de securitate, din punct de vedere economic, sunt inexistente), poate fi incadrat la exceptii.
Eu sunt convins ca daca ar fi avut cadru legal nu scapati de amenda; de foarte multe ori organele de control se folosesc de prevederi legale interpretabile aplicand amenzi chiar aberante, pe care, daca romanu' ar avea curaj sa se duca in instanta, le-ar desfiinta in "2 termene".
posibil, clientul meu a preferat sa isi cumpere casa de marcat :)

si, pe de alta parte, userul nostru, ca si clientul meu, mai si vinde ceea ce instaleaza (de fapt asta a fost argumentul final al comisarilor GF)

in opinia mea exista doua posibilitati: ori iti iei casa de marcat si scapi de griji, ori mergi asa, daca scapi, scapi, daca are careva ceva de zis, vezi atunci si eventual ii pui textul de lege si zici ca n-ai priceput (ca si clientul meu mai vechi)

adevarat si ce spune colegul nego_7777, ca este posibil si chiar probabil sa nu reziste in instanta o asemenea amenda; insa nu toata lumea doreste sa fie un soi de Don Quijote si sa ajunga in instanta; sa angajezi un avocat te costa cam tot pe-acolo pe unde te costa o casa de marcat mica si portabila :) si asta fara apel sau recurs :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Incasare cu bon fiscal sau chitanta prestari servicii instalko instalko Buna ziua, in cazul in care o societate presteaza servicii la domiciliul clientului (incalzire centrala, amenajari interioare, instalari aparate aer ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat arim arim Buna ziua, am o firma care instaleaza sisteme de alarma la pers.jurid si pers fizice,de asemenea tot firma pune la dispozitie materialele si nu sunt sigura ... (vezi toată discuția)