avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta unui judecator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta unui judecator

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, si anume ce risc daca insult un judecator in sala de judecata?
Amenda, dosar penal?
In baza carui articol din codul penal?
Multumesc anticipat..X-(X-(
In raport de gravitatea faptei comisa impotriva judecatorului,completul poate dispune masuri distincte,de regula aplicarea de sanctiune pecuniara
Buna seara .
Cred ca este valabil art.272 indice 1cu 3 ,alin.1, din Codul penal, sfidarea organelor judiciare . Pedeapsa prevazuta este inchisoare de la 3 luni la un an,sau amenda .
Sa nu fie cazul...
Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
In functie de comportamentul dvs,puteti fi sanctionat pentru ultraj.
Puteti risca chiar o arestare pe loc asa ca nu va sfatuiesc.....
Nu il mai speriati pe om nu se va ajunge la arest preventiv pentru o injuratura dar nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru deoarece in sala de judecata troneaza solemnitatea si trebuie respectati chiar si acele persoane care poate nu merita acest lucru.

Alte discuții în legătură

Injurii aacris aacris am adus injurii unui politist deoarece m-a tras din masina mea personala unde dormeam,eu m-am speriat si de aceea am reactionat asa.,ce pot pati?el mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Amenda penala la ultraj?? Imparatul Imparatul Se poate solicita in instanta o amenda penala pentru o fapta de ultraj contra bunelor moravuri, art. 321 alin 1 cod penal. Acesta mai are in dosar si o ... (vezi toată discuția)
Este concurs de infractiuni? andronache112 andronache112 Buna ziua. In cazul unei fapte,coruptie sexuala in spatiul public. Apar dou legi,de care este acuzata o perosna,coruptie sexuala si acte cu caracter obscen ... (vezi toată discuția)