avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... imbolnavit in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

imbolnavit in penitenciar

Buna ziua! Fratele meu a fost eliberat conditionat in urma cu 1 luna. In tot acest timp a fost bolnav, s-a simtit foarte rau iar in urma cu o saptamana medicii l-au diagnosticat cu tbc si se pare ca mai ramane internat o luna.
Pentru toate acestea penitenciarul se face vinovat iar noi vrem sa ii dam in judecata.
As vrea sa stiu care sunt sansele de a castiga un astfel de proces.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 14 Octombrie 2010
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile prin care sa demonstrati ca afectiunea s-a instalat in perioada si datorita conditiilor existente in unitatea la care faceti referire,puteti formula plangere catre autoritatile competente
Problema este ca in perioada de detentie a stat in 2 penitenciare si la un moment dat a fost internat pe spitalul penitencar cu suspiciune dar a iesit negativ testul. Dupa cum a spus mai sus el a iesit afara in urma cu 1 luna iar doctorul care l-a diagnosticat a spus ca boala este de mai mult de 2 luni.
Daca puteti face dovada situatiei relatate cu probe in instanta de judecata(acte,interogatoriu,martori,expertize medico-legala,de stabilire a capacitatii de munca),puteti actiona in judecata A.N.P.,in calitate de reprezentant legal al penitenciarelor,in pretenti,i conform art.998-1000 c.civ.
Puteti solicita in aceasta situatie daune materiale si morale pentru suferinta si prejudiciile aduse
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Va rog sa imi spuneti daca sunt suficiente actele medicale de acum(de cand a fost depistat si faptul k e internat ) ,el nu avea cum sa contacteze la vizita de la noi,familia, boala deoarece testul a iesit negativ desi in continuare ramane suspiciune si trebuie repetate analizele peste 2 luni .
Tbc este o boala care se ia in momentul in care intri in contact cu o persoana bolnava.Eu consider ca este vina exclusiva a pnt pentru ca nu izoleaza persoanele bolnave de cele sanatoase.Stiu ca in Romania ,in penitenciare este o problema aceasta boala dar acolo esti pentru reeducare nu stai inchis atata timp pt ca sa iesi bolnav, sa iei timp de 6 luni cate 15 pastile zilnic si sa existe posibilitatea de a imbolnavii alte persoane.
r.gabi a scris:

Daca puteti face dovada situatiei relatate cu probe in instanta de judecata(acte,interogatoriu,martori,expertize medico-legala,de stabilire a capacitatii de munca),puteti actiona in judecata A.N.P.,in calitate de reprezentant legal al penitenciarelor,in pretenti,i conform art.998-1000 c.civ.
Puteti solicita in aceasta situatie daune materiale si morale pentru suferinta si prejudiciile aduse

Corecta abordare.
Angajati un avocat care va evalua corect situatia.

Alte discuții în legătură

Incalcarea drepturilor detinutilor anemary29 anemary29 cand unui detinut cardiac,operat acum 4 luni bypass-nu i se administreza medicamentele prescrise de medicul chirurg si aprobate de medicul penitenciarului unde ... (vezi toată discuția)
Problema angajare. urgent!!! frey frey Buna ziua! De curand am fost admis la un concurs organizat de un minister. Urmeaza formalitatile prevazute de lege, inclusiv examenul medical. Aici ar putea ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia insarcinata AuraMariaPlaton AuraMariaPlaton buna ziua! Ma confront cu o situatie pe care nimeni nu si-o doreste mai ales o femeie insarcinata.De curand am fost sfatuita sa parasesc domiciliul in care ... (vezi toată discuția)